Čilton ove godine vozi “BMW 330i”

U dolazećoj sezoni Britanskog šampionata turing automobila superiskusni Tom Čilton voziće BMW 330i M sport za ekipu Sisli motorsport.

Njegov timski kolega biće Adam Morgan.

Čilton je u najvažnijoj seriji na Ostrvu debitovao još 2002. godine. Period od 2012. do 2017. posvetio je Svetskom šampionatu turing automobila, u kom je bio za volanom “forda”, “ševroleta” i “sitroena”.

Tokom 2017. upustio se u neuobičajenu avanturu i izveo je dvostruki WTCC/BTCC takmičarski program.

U poslednje četiri BTCC sezone, Čilton je nastupao za tri različita tima i vozio je “voksol astru”, “ford fokus” i “hondu sivik tajp R” FK8 generacije.

U karijeri je stizao do privatničkih titula (BTCC 2010, WTCC 2017), dok su mu treća mesta u apsolutnom plasmanu najbolji konačni rezultati i u jednoj i u drugoj seriji. Na svetskoj sceni bronza mu je pripala 2017, a na domaćoj 2018.

“Zaista se radujem što se pridružujem Sisli motorsportu u njegovoj novoj eri”, rekao je Čilton. “Oni su sjajan tim, a “BMW” će biti ultrakonkurentan. Adam i ja se dobro slažemo i sa našim trkačkim inženjerom ćemo se truditi koliko god je potrebno da odmah dospemo na čelo kolone.”

“Nisam skrivao želju da moj srećni startni broj 3 promenim u dragoceni #1 i iskreno verujem da će mi tim obezbediti platformu potrebnu da bih ostvario taj cilj.”

Vlasnik Sisli motorsporta Rasel Morgan istakao je da je u međusezoni mnogo uložio u ekipu – koja je posle sedam godina prešla s “mercedesa” na “BMW” – i da se sada traže rezultati: “Zato nam je od presudne važnosti bilo da osiguramo usluge vozača koji donosi iskustvo, tehničko znanje i koji je spreman da nas povede kao tim. Tom se savršeno uklapa i on i Adam trebalo bi da se od prvog časa bore za vrh.”

Čiltona i Morgana očekuje opsežan test raspored pre starta BTCC sezone 3. i 4. aprila na Brends Heču.