Kamiš i “honda” na pol-poziciji na Silverstonu, Ingram drugi, Saton sedmi

Vozač zvanične BTCC ekipe Honde Den Kamiš dominirao je kvalifikacijama na Silverstonu i osvojio je drugu uzastopnu pol-poziciju u najvažnijem šampionatu na Ostrvu.

Koliko je automobilista iz Jorkšira bio ubedljiv pokazuje činjenica da je postavio čak četiri najbrža kruga na sesiji, što znači da bi mu svaki od njih doneo pol-poziciju. Onaj koji mu je ostao upisan iznosio je 57.349 (102,97 mph).

Sve to Kamiš je učinio sa 36 kg balasta, po komplikovanim vremenskim uslovima, uz kišicu koja se povremeno pojavljivala.

On je na Nacionalnoj konfiguraciji Silverstona postigao i za dužinu kruga (1,64 milje) i za BTCC standarde ogromnu kvalifikacionu prednost nad drugoplasiranim: Tom Igram je s “tojotom korolom” kasnio 0.198 sekundi.

Kao i na Trakstonu pre nedelju dana, Kamiš i Ingram naći će se u prvom startnom redu na nedeljnoj trci 1. Takav raspored je prošli put doneo dve pobede pilotu “tojote” jer se rival iz Honde nije proslavio startovima.

“Ovo je bio paklen krug”, kazao je Kamiš. “Već mi je krug na drugom treningu bio dobar, a znao sam da na boljim gumama mogu još više. Prianjanje na stazi nije bilo podjednako dobro u kvalifikacijama, ali su nove gume učinile svoje.”

“Plan mi je da se dobro naspavam i da sutra pokrenem tu prokletinju na startu!”

Ingram ovaj vikend započinje s 48 kg balasta. On je svoj najbrži krug izvezao u poslednjem pokušaju, a u nedelju se očigledno nada reprizi situacija s Trakstona: “Den je očigledno pomalo nervozan zbog svojih startova jer stalno priča o njima. Zato ću i ja stalno da ih pominjem!”

Koliko je ogromna razlika između prvog i drugog, toliko su sićušni razmaci od trećeg do petog mesta – u toj zoni su trojica pilota stala u jednu stotinku!

Rori Bučer je s “fordom” bio tri hiljadita dela sekunde iza Ingrama, dalje dve hiljaditinke sporiji bio je Turkington u “BMW-u”, a petoplasirani Tom Olifant zaostajao je je daljih 0.005 sekundi za timskim kolegom. BMW puleni pokušali su i uspeli da pravljenjem zavetrine jedan drugog povuku u kvalifikacijama, pa su oba automobila smestili u najboljih pet.

Bučerov “fokus” startuje s 42 kg balasta, Turkington nosi 54 kg, a Olifant 30 kg.

Olifantu je ostalo da žali što mu je zbog prekoračenja staze izbrisan brži krug, koji je mogao da ga smesti u prvi startni red. Ista mera – brisanje jednog kruga – izrečena je između ostalih i Ingramu i Satonu.

Kamišov kolega Met Nil rangiran je kao šesti (+0.254), iza njega su se poređali Ešli Saton u “infinitiju” (+0.314), Adam Morgan u “mercedesu” (+0.324), Tom Čilton u aktuelnoj “hondi” (+0.345) i, kao deseti, Džejk Hil u “siviku” starije FK2 specifikacije (+0.370).

Kao lider šampionata, Saton otvara vikend na Silverstonu sa maksimalnih 60 kg balasta.

Crvena zastava istaknuta je u ranoj fazi kvalifikacija, kada je Džek Butel svojim “mercedesom” udario u “audi” Džejmsa Gornala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*