Kao da nije pauzirao: Šeden ispred svih na predsezonskom BTCC testu

Trostruki BTCC šampion i povratnik u prestižnu ostrvsku seriju Gordon Šeden najavio je svoje ovogodišnje namere postigavši najbrži krug na zvaničnom zajedničkom testu na Silverstonu.

Britansko prvenstvo turing automobila iskoristilo je sunčan dan u Northemptonširu za prezentaciju šampionata i prvi zajednički izlazak na pistu svih 29 takmičarskih sprava za 2021.

Sesija je trajala šest sati, a Šeden je u Halfords “hondi sivik” zaposeo vrh poretka tokom ranog popodneva. Njega su u prvo vreme sledili stari poznanici i suparnici Kolin Turkington u “BMW-u” i Džejson Plejto u “voksol astri” i tada se na prva tri mesta zbirno “našlo” devet BTCC titula.

U fazi kada su vozači prešli na duže ture i eksperimente u podešavanjima, na vrh se popeo Majkl Kris u “siviku” BTC rejsinga.

Šeden ipak nije dopustio da bude i trajno nadmašen: svoj i najbrži krug dana izvezao je pred kraj zbivanja. Njegovih 57.108 sekundi na nacionalnoj verziji Silverstona bilo je preko dve desetinke bolje od najbržeg kvalifikacionog kruga na ovoj pisti.

“Dan je bio sjajan”, ocenio je Škot. “Studiozno smo prolazili naš program, a ja sam sticao sve više poverenja kako je dan odmicao. Nikad ne znate šta ostali rade tokom predsezonskog testa, ali je veličanstveno što sam završio na vrhu i time sam definitivno zadovoljan!”

Drugi je bio Džek Gof u novoj “kupri leon” Tima HARD, inače provizorni lider jutarnje sesije.

“Najbolje u vezi s novom “kuprom”, a u poređenju sa starim “folksvagenom”, jeste to što osećate razliku i kada napravite male izmene”, kazao je Gof. “Nikad nisam bio brži na Silverstonu, ali sam siguran da ostali timovi imaju još šta da prikažu i zato sam čvrsto na zemlji. Iskreno verujem da u ovom trenutku ciljamo top 10, tu realno želim da budem.”

Kris je završio treći ispred Toma Ingrama u EXCELR8 “hjundaiju” i asova discipline Plejtoa i Turkingtona.

Vozač “sivika” izjavio je da je trećim mestom šokirao samog sebe: “Neverovatno. Ujutru smo znali da smo otprilike tu, a po podne smo doterali još poneki detalj, uredili automobil, stavili gume i rezultat je vreme kruga. Mislim da smo u dobroj formi za Trakston.”

Ingram je pohvalio svoje novo takmičarsko oružje, “hjundai i30 N” fastbek”: “Osećaj je dobar. Prvi put sam na Silverstonu u “hjundaiju”, a osećaj je kao da ga vozim već godinama, sve ide lako. Nikad nisam bio brži na Silverstonu, što je sjajno, a najvažnije je da još ne osećam da smo stvari doveli do maksimuma. Isto će reći i svi konkurenti, ali znam da imamo još performansi, što je odlično pred prve runde sezone.”

Sedmo vreme imao je aktuelni prvak Eš Saton u “infinitiju”, a iza njega su se poređali Adam Morgan u “BMW-u”, Danijel Lojd u drugoj “astri” i Danijel Roubotom, drugi vozač Halfords “honde”.

Najbolje plasirani pilot “ford fokusa” bio je 12-plasirani Oli Džekson. Niže u plasmanu našli su se Tom Olifant iz Tima BMW (četrnaesti), Rori Bučer u “tojoti koroli” (sedamnaesti) i Tom Čilton u “BMW-u” (pozicija 25).

Za BTCC je karakterističan podatak da su prvih 26 (od 29) vozača završili u svega 0.759 sekundi.

Tokom dana je bilo srazmerno malo tehničkih problema, a svi takmičari prešli su ukupno 2.741 krug, odnosno skoro 4.500 test milja.

BTCC sezona startuje 8. i 9. maja na Trakstonu.