Opet “puna kuća”: TOCA raspodelila 29 licenci za BTCC 2021.

Foto: Facebook BTCC

Po isteku roka za prijavu za Britansko turing prvenstvo 2021, organizator serije TOCA saopštio je da je potvrđen raspored 29 takmičarskih licenci, što je i maksimalan broj koji će ove godine biti u opticaju.

Za svaki automobil koji prijave, timovi moraju da imaju pomenutu TOCA BTCC licencu (TBL).

Ukupan broj licenci je 32, od kojih su 29 u posedu timova (jedino su one i raspoređene), a 3 je zadržao organizator.

Pridržavajući se svoje ranije utvrđene politike da postepeno smanjuje dužinu startne rešetke u šampionatu, TOCA je i ove godine odlučila da ni postojećim ni novim timovima ne dodeli nijednu od te tri licence kojima raspolaže.

“Iako svi prolazimo kroz ovaj neverovatno iscrpljujući period, velika je potvrda snage i popularnosti BTCC što imamo potpunu listu učesnika”, kazao je direktor šampionata Alan Gau.

“Još je izuzetnija činjenica da će trećinu startne rešetke činiti novoizrađeni automobili koji se konstruišu u međusezoni. Sve to znači da nas očekuje još jedna veličanstvena i još nepredvidljivija sezona.”

U najznačajnijoj automobilskoj seriji na Ostrvu ove godine će se prvi put pojaviti “kupra leon kompetision”, naravno izrađena po NGTC specifikaciji, u režiji ekipe HARD.

Jakob Ebrey Photography

Timovi će u nedeljama koje dolaze objavljivati detalje o sastavu svojih vozačkih postava i svojim naslovnim sponzorima. Konačnu listu takmičara Britanskog prvenstva turing automobila 2021. objaviće TOCA u martu mesecu.

Ovo su potvrđeni BTCC učesnici 2021, uz naveden broj licenci koje poseduju:
BMR rejsing 1
Bordli motorsport 2
BTC rejsing 3
Sisli motorsport 2
Excelr8 motorsport 2
Ejden Mofat rejsing 1
Motorbejs performans 4
PMR 2
Spidvorks motorsport 2
Tim dajnemiks 2
Tim HARD 3
Trejd prajs kars rejsing 2
Vest Sari rejsing 3

Iz spiska se vidi da će šampionski WSR na staze izvoditi tri “BMW-a” serije 3, Motorbejs servisira četiri “ford fokusa”, Dajnemiks ostaje sa dve “honde sivik” – jednom će pilotirati Den Kamiš. Spidvorks je nabavio dodatnu licencu, duplira Tojota flotu i u igru uvodi i drugu “korolu”.

Exceler8 se stara za “hjundai i30 N fastbek”, na scenu se u punom angažmanu vraća PMR (jednu “voksol astru” voziće Džejson Plejto), a šampionski “infiniti Q50” Eša Satona prijavljivaće ekipa BMR.