Počinje i BTCC: Saton na čelu kolone od 29 takmičara

Nova sezona Britanskog šampionata turing automobila startuje ovog vikenda na superbrzom Trakstonu.

Pauza između prošlog i dolazećeg prvenstva iznedrila je nove kombinacije timova i vozača, stvoreni su i novi automobili, a šampioni povratnici su konkurenciju učinili jačom, pa u 2021. neće nedostajati zanimljivih zapleta.

Za najvažniji naslov u britanskom auto-sportu bore se četiri dosadašnja prvaka, dokazani asovi i talentovani mladi izazivači, a na startnoj listi se nalazi čak osam automobilskih marki.

Sezona se sastoji od deset vikenda i 30 trka na osam ostrvskih autodroma. Prva runda održava se iza zatvorenih vrata, shodno merama koje Britanija primenjuje protiv širenja korona virusa. Međutim, predviđa se da će gledaoci od juna nadalje moći da posećuju BTCC trke.

Kolonu od 29 takmičara – maksimalan broj koji TOCA kao organizator trenutno dopušta – predvodi dvostruki i aktuelni šampion Eš Saton u “infinitiju Q50” privatne ekipe Lejzer tuls rejsing.

Posle prinudne jednogodišnje pauze, turing legenda Džejson Plejto vraća se na scenu u kokpitu PMR “voksol astre”. On će nastojati da svojim dvema titulama konačno doda i treću, kao i da svoj trenutni rekord od 97 BTCC pobeda dovede na (bar) 100 osvojenih trka u seriji.

U igri je ponovo i trostruki šampion Gordon Šeden, za volanom “honde sivik” ekipe Dajnemiks. Škot je odustvovao čak tri godine, ali je 2021. ponovo u timu s kojim je osvojio sve svoje BTCC krune i koji je za njega očigledno idealna sredina, iako više nije fabrička postava japanskog proizvođača.

Plejto i Šeden u zbiru imaju pet naslova prvaka, a Vest Sari BMW superstar Kolin Turkington sam je vlasnik četiri titule. As iz Alstera ove sezone juriša na petu, koja bi ga učinila apsolutno najtrofejnijim vozačem u BTCC istoriji.

Pobrojali smo ljude koji se već diče šampionskim BTCC zvanjima, ali se tu ne završava spisak onih koji imaju čemu da se nadaju u 2021.

Bivši viceprvak Tom Ingram zamenio je kokpit “tojote” za sedište u EXCELR8 “hjundaiju”, a “korolu” Tojota Gazu rejsinga UK preuzima Rori Bučer, doskora pilot “forda”. Obojica su već osvajali privatničke titule, pa sada cilj može da im bude samo pehar namenjen apsolutno najboljem.

Na startnoj rešetki su i četiri “ford fokusa” MB motorsporta. Voziće ih Džejk Hil, Oli Džekson, Sem Ozborn i Endi Nit, razvrstani u dve ekipe, prema komercijalnim dogovorima i naslovnim sponzorima. Za šampionat je važno da se Ford registrovao kao proizvođač, pa BMW i Tojota dobijaju novog konkurenta u konstruktorskoj klasifikaciji.

Turkingtonove timske kolege su osvajači BTCC trka Tom Olifant i Stiven Dželi, a Tojotinu oficijelnu postavu, proširenu na dva automobila, kompletira Sem Smelt. Saton će deliti garažu sa dvojcom takmičara, Škotom Ejdenom Mofatom i Karlom Bordlijem. Ingramove kolege u EXCELER8 “hjundai” automobilima biće Kris Smajli, Džek Bjutel i Rik Parfit Mlađi. Drugu PMR “astru” voziće već afirmisani Den Lojd, a drugom Dajnemiks “hondom” pilotiraće Danijel Roubotom.

Privatna operacija je i Sisli motorsport. Tim je kupio prva dva klijentska “BMW-a 330i M sport” izrađena u radionici Vest Sari rejsinga i poverio ih je Adamu Morganu i Tomu Čiltonu.

BTC rejsing nastavlja sa “sivikom” FK8 generacije i imaće tročlanu ekipu. Dva njena člana su Džoš Kuk i Džejd Edvards, prva dama s celosezonskim BTCC programom od 2007. godine. Treći auto bio je namenjen Majklu Krisu, ali se ekipa s njim rastala samo nedelju dana pre starta prvenstva. Iznenada upražnjeni kokpit popuniće Den Kamiš, taj angažman opisan je kao gostovanje i trebalo bi da se odnosi samo na Trakston. Dva puta treći u generalnom BTCC poretku, Kamiš je u martu potpuno neočekivano ostao bez sedišta u Timu Dajnemiks.

“Kupra leon” je najnoviji automobil na startnoj rešetki. Četiri primerka je za ovu sezonu izradio Tim Hard i u njima će se trkati Džek Gof, Glin Gedi, Aron Tejlor-Smit i Nik Hamilton.

Čak je 11 novih automobila stvoreno i pripremljeno tokom zime, što je broj bez presedana u novije BTCC doba. U ovim vremenima iskušenja i teškoća to je i dokaz “zdravlja”, uspešnosti, privlačnosti i relevantnosti najpopularnije trkačke serije u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i posvećenosti njenih timova.

Uoči ove sezone TOCA je uvela nekoliko novih pravila. Kvalifikacioni format koji sadrži i Superpol isproban je prošle godine, a u 2021. biće primenjen na Doningtonu, Snetertonu i Silverstonu. Opciona Gudjir guma uopšte nije bila korišćena 2020, dok će ove godine biti u akciji na četiri od deset trkačkih vikenda. Maksimalni balast uspešnosti vraćen je na 75 kilograma, jer se videlo da automobili relativno lako izlaze na kraj s dodatnom težinom.

Tokom godine biće nastavljen razvoj BTCC hibrida, takvi automobili stupiće na scenu u sezoni 2022.

Dve nedelje pre početka sezone održan je zvanični test na Silverstonu i tamo je najbrži krug izvezao Šeden, a prvih 26 (od 29) vozača završilo je u svega 0.759 sekundi.