Miljkoviću su cilj kilometri, a ne vreme kruga i pehari

U taboru Nikole Miljkovića vladalo je olakšanje po osvojenoj pol-poziciji u kvalifikacijama za prvu trku CEZ D4-3500 klase na automotodromu Grobnik.

Razume se da je ekipa bila i zadovoljna, ali je ovo zadovoljstvo koštalo ozbiljnog truda.

Na jučerašnjem treningu Miljković je doživeo lom poluosovine, koja je za sobom u havariju “povukla” i kaiš i semering, pa je “kupra” posle svega delovala prilično tužno. Neophodni delovi za zamenu dopremljeni su iz Beograda i na riječko trkalište stigli su tek oko dva sata ujutru.

Tim je oko tri ujutru doveo u red “kupru” i spremio je za nastavak takmičarskog vikenda, i to uz pomoć i komandu inženjera Miroslava Rastovića, koji se i sam uključio u akciju.

“Zadovoljni smo vremenom 1:29.766, čak nas je ono i iznenadilo! Šalu na stranu, možda je na štoperici moglo i bolje, ali pokazalo se da je i ovoliko bilo dovoljno za pol-poziciju”, kazao je Rastović za Serbiaring.

“Za trku spremamo dosta konzervativniji setap jer imamo na raspolaganju samo veoma stare gume, preostale iz vremena kada je ovaj auto vozio Mladen Lalušić. Danas će biti jako vruće i zato nam je prva briga da neka od guma ne eksplodira tokom trke.”

“Upravo iz tog razloga, izvadili smo tegove iz automobila, nema nikakve potrebe da pneumatike dodatno opterećujemo i da rizikujemo odustajanje.”

“Nikoli danas cilj mora da bude da pređe što više kilometara. Ne treba da juri vreme, jer je vreme već pokazao na kvalifikacijama, niti treba da juri pehar. Potrebna mu je vožnja, da se održi u takmičarskoj kondiciji i to nam je prioritet”, poručio je Rastović.

Prva trka CEZ D4 GT divizije startuje danas u 14:10.