Milovanović ostaje sa “kuprom” i u 2022: Još ne znam gde ću da vozim, u ovoj tački karijere mi nisu bitni ni rezultati ni titule

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je sezonu 2021. kao šampion Centralnoevropske zone trka na kružnim stazama.

Tu je titulu izvojevao na domaćem terenu, vozeći svoju “kupru” na Ušću i tako odbranio naslov iz 2020, ali je taj događaj ostao u senci nekih ružnih dešavanja u njegovom životu, pa pravog slavlja i nije bilo.

“Drago mi je što sam titulu ponovo osvojio u svom gradu. Bilo mi je potrebno sedam poena, a posle te trke trebalo je da se vozi još na Hungaroringu, ali je ta trka otkazana. Iako neki osporavaju moje titule, evo da im objasnim – imam dve titule Centralnoevropske zone divizije i tri puta sam bio prvi u klasi D4 TC do 3,5 litra”.

“Moj otac, koji je uvek bio moja najveća podrška i učitelj, završio je u bolnici zbog koronavirusa. Situacija je bila komplikovana i nisam imao snage da uživamu svom uspehu. To se, srećom, sve dobro završilo, ali posle su krenule druge obaveze, kako već ide život”, ispričao je Milovanović za naš portal.

Kako se bliži proleće i početak sezone, naš as uveliko priprema auto, ali još nije siguran gde će se takmičiti.

“Bio je plan da se “kupra” proda i da pokušam da kupim neki GT auto. Bilo je prilično interesenata, ali niko nije bio ozbiljan kupac. Posle sam rešio da ga potpuno repariram i da ostanem sa njim i ove sezone. Jedini problem je menjač, jer je koronavirus usporio proizvodnju, pa on ne može da stigne pre kraja aprila, tako da ću u prvu trku ući sa starim menjačem”, otkriva Milovanović.

“Nastavio sam saradnju sa Planet Winom, što je najbitnije, i beskrajno sam im zahvalan što će i ove sezone biti uz mene. U zavisnosti od toga kako budem sklopio budžet imam nekoliko opcija što se serija tiče. Planiram da odvezem punu sezonu u CEZ D4 TC, to su sad isključivo TCR automobili, ali razmišljam i o TCR Istočna Evropa. Možda odvezem neku trku u TCR Italija, a voleo bih za svoju dušu da vozim Kopa Italija u Monci”.

Beogradski trkač ističe da je najvažnije ne pauzirati sa trkama.

“Ovde ljudi vole da ospore svaki uspeh. Meni u ovoj tački karijere više nisu bitni ni rezultati ni titule, jer sam ja svoju karijeru ispisao i sasvim sam zadovoljan time. Možda nije najblistavija, ali je za uslove koje imamo u našoj zemlji više nego dobra. Sada mi je bitno da dajem što bolje rezultate, ali pre svega da uživam. Voleo bih da ponovo budem negde šampion, ali mi to nije prioritet. Možda ove godine upravo odvezem ono što se meni vozi i gde mi se vozi, bez osvrtanja na borbu za titulu. Ostvaren sam, zna se ko sam i šta sam i to je dovoljno”, iskren je bio Nemanja.

Kako je kroz razgovor pomenuo da je planirao da kupi GT auto, zamolili smo ga da nam pojasni je li to neka njegova neostvarena želja.

“Uvek sam razmišljao o GT autu ili o nekom prototipu. To su baš ozbiljni trkački automobili. Plan mi je bio da prvu sezonu odvezem u CEZ GT, da vidim kako se snalazim, a onda bi možda vozio Porše karera kup Italija. Imao sam zamisao da uzmem i prototip “radikal” pa da mešam kružne i brdske trke, što da ne, iako sam ja momak sa kruga”.

Priču smo vratili na ono što je realnost, a to su TCR serije, o kojima Milovanović nije uvek imao lepo mišljenje.

“TCR je dobro trkanje, ali ima mnogo politike. Kad pogledamo šta se sve dešavalo prošle sezone u TCR Istočna Evropa, jasno je o čemu pričam. Druga stvar je budžet. Kad bi se srezali troškovi, mislim da bi TCR bio još popularniji, čak i među našim trkačima”.

“CEZ je ukinuo neke klase, pa se nadam da će biti više trkača u D4 TC. I tu je sve dovedeno u red, držaćemo se Balansa performansi, a ono što mi posebno odgovara je što će pneumatici ostati po slobodnom izboru, to umnogome smanjuje troškove. U poziciji sam da biram gde ću da vozim, to je zaista lepo osećaj i veoma se radujem”.

Milovanović čak nije doneo konačnu odluku ni o tome gde će započeti sezonu drugog vikenda aprila u Mađarskoj, gde startuje i CEZ i TCR Istočna Evropa.

“Mislim da će odluka pasti kad stignem na Hungaroring. Moje je da auto bude u perfektom stanju i da dođem na trkački vikend, spreman za takmičenje”, završio je Milovanović.