Auer: Nemam reči, Lauzicring je opet bio dobar prema meni

Bilo je potrebno punih godinu i trinaest dana da BMW osvoji, a Audi izgubi DTM trku.

Ipak, i toj rekordnoj seriji od 12 vezanih trijumfa brenda iz Ingolštata došao je kraj, a prekinuo ju je Lukas Lugi Auer, svojom prvom pobedom otkako vozi za BMW, petom u DTM karijeri, a trećom na Lauzicringu, koji mu očigledno leži.

Da slavlje Bavarskih motornih radionica na šestoj trci sezone 2020. bude i veće, današnji trijumf bio je dvostruki: na drugi stepenik podijuma izašao je Timo Glok, na cilju 1,2 sekunde iza mlađeg austrijskog kolege.

U analima će stajati: to je 88. DTM pobeda Bavaraca, a 22. dvostruka.

Najbolje rangirani Audi vozač bio je trećeplasirani Robin Frajns, koji je četvrti put ove godine trku započeo s pol-pozicije i ponovo tu prednost nije pretvorio u pobedu.

Inače, poslednju BMW pobedu pre današnje trke u Brandenburgu ubeležio je Marko Vitman na Brends Heču 10. avgusta 2019.

Na početku drugog sprinta na Lauzicringu izgledalo je da će o pobedniku ponovo odlučiti interni okršaj pilota Audija i tromeč njegovih glavnih asova, Frajnsa, Nika Milera i Renea Rasta. Međutim, zaokupljeni svojom bitkom, piloti brenda s četiri prstena nekako su izgubili iz vida drugačiju strategiju i rane pitstopove BMW konkurenata. Glok je u boks skrenuo u desetom krugu, a Frajns, Rast i Miler osam krugova kasnije.

Kasna zamena guma koju je praktikovao Audi obično je garancija da će u završnici trke vozači na svežijim pneumaticima moći da pretiču. Međutim, to pulenima Ingolštata nije pošlo za rukom kako su inače navikli. U takvim manevrima pomaže DRS, ali se u koloni na Lauzicringu taj sistem pokazao i kao efikasno defanzivno oružje.

U raspletu “najluđe DTM trke u 2020.” ulogu su odigrali i vremenski uslovi. U subotu je voženo po stazi koja se sušila, u nedelju je pista bila suva, vreme oblačno, a temperature su pale (asfalt 32°C, vazduh 25°C). U takvim uslovima bilo je neizvesno koliko će dugo izdržati Hankuk pneumatici.

Tako su u drugoj fazi trke, posle kompletiranih pitstopova, kontrolu preuzeli Glok i Auer. Savladali su “audi” Džejmija Grina, koji kao dotle vodeći nije smeo da koristi DRS i P2P. Nemac je delovao kao da grabi ka prvoj pobedi posle 2018, ali je u poslednjem krugu Austrijanac napao, a Timo mu se nije odupirao.

Auer je bio oduševljen ishodom: “Neverovatno, još ne mogu da dođem do reči! Ponovo mi je Lauzicring bio veoma naklonjen. Ovom pobedom se zaista ponosim. Trka je bila verovatno najintenzivnija koju sam ikada vozio u DTM-u: jedna greška bi bila fatalna – ne biste završili treći, nego sedmi. Uspeo sam da dobro kontrolišem gume, a strategija, pitstop i auto bili su apsolutno vrhunski, što mi je koristilo u poslednjem krugu. Zapravo, bolje nije moglo da bude.”

Glok nije bio preterano razočaran što mu je pobeda zamalo izmakla, mada je priznao da ga je poraz u poslednjem krugu zaboleo. Ipak, on je situaciju tretirao kao timski igrač: “Danas smo zajedno osvojili trku za BMW. Već smo u petak tokom dužih vožnji videli da smo u stanju da pritisnemo Audi. A u subotnjoj trci smo videli da se Audi muči s gumama. U boks sam otišao rano i veoma dobro sam kontrolisao gume. Kad sam se na sredini trke našao u vođstvu, znao sam da moram da stvorim određenu prednost.”

“Dok sam na tome radio, pregazio sam parče gume jednim od prednjih točkova i tako sam upropastio gumu, a auto je počeo da podupravlja. Tako mi se Lukas približio i shvatio sam da mi je preostao jedan DRS. Razmišljao sam treba li da se po svaku cenu borim za pobedu, ali sam onda sagledao širu sliku – da sam počeo bitku s Lukasom, “audiji” bi nas prestigli zahvaljujući svežijim gumama. Zato mu nisam previše otežao život kad me je obilazio. To je bila prava odluka.”

“Ovo je definitivno bila luda trka, a ja nažalost još moram da čekam svoju prvu DTM pobedu”, ispričao je Frajns. “Startovao sam s pol-pozicije i početno sam osećao da je moj tempo bio u redu. Rast i Miler bili su iza mene i vozili u sličnom ritmu. Sva trojica smo obavili pitstop u kasnoj fazi.”

“Na izlasku iz boksa našao sam se daleko od vrha, na sedmom mestu i u koloni automobila. To me je sprečilo da iskoristim svežije gume i bilo mi je ekstremno teško da pronađem put do vrha. Na kraju mi je ostalo više DRS aktivacija, pa sam uspeo da se probijem do trećeg mesta. To je bilo sve što sam mogao da učinim, ali sad imam dobar predosećaj uoči moje domaće runde na Asenu za četrnaest dana”

Duel Milera i Rasta za peto mesto rešen je u korist švajcarskog takmičara, on je na cilju nadmašio aktuelnog šampiona za 11 hiljaditinki.

Miler je sa 133 poena i dalje u lepoj prednosti u šampionatu. Rast ga sledi sa 97 poena, Frajns je treći sa 92. Glok se s 52 boda popeo na četvrto mesto i sada je najuspešniji BMW pilot na tabeli.

Posle dva uzastopna takmičarska vikenda na Lauziciringu, DTM karavan putuje u Asen. Holandska runda na programu je od 4. do 6. septembra, a kako sada stvari stoje, njoj će prvi put u 2020. prisustvovati i gledaoci, u broju ograničenom na 10.000 po danu.