Berger: Teško da će BMW ostati u DTM-u zasnovanom na GT3 automobilima

DTM šef Gerhard Berger izjavio je da su male ili nikakve šanse da BMW ostane DTM učesnik ako serija dogodine pređe na automobile zasnovane na GT3 specifikaciji.

To je nova komplikacija u procesu spasavanja nemačke premijum turing serije.

Prošle nedelje pojavila se informacija da će ITR kao krovna organizacija šampionata podneti nacrt novih tehničkih pravila Nemačkoj asocijaciji motornog sporta.

Ta pravila zasnivala bi se na “pojačanom” GT3 standardu sa automobilima snage podignute na 600 KS, uz P2P sistem i neizbežni Balans performansi. Ceo koncept je dobio naziv “GT plus”

To je put koji je Audi svojevremeno pozdravio, jer bi tako preko klijentskih timova njegovi automobili ipak bili zastupljeni u DTM-u 2021.

S druge strane, očekivao se i BMW stav o opisanoj tehničkoj tranziciji. Po svemu sudeći, Bavarci nisu oduševljeni jer jedan fabrički GT3 (GT plus) program vide kao opciju koja će ugroziti njihov klijentski trkački program.

Najrealniju veliku prepreku proizvođaču iz Minhena predstavlja činjenica da on trenutno ne poseduje spreman i konkurentan GT3 automobil koji bi mogao da bude transformisan u GT plus standard.

Novi “BMW M4 GT3” je tek u fazi razvoja, za 2021. su planirani tek sporadični nastupi koji će zapravo biti testiranje u takmičarskim uslovima, a pun trkački angažman predviđen je tek za 2022. godinu.

“BMW u ovom trenutku nema GT3 automobil, tako da oni nemaju mesta da razvijaju nešto u tom pravcu”, kazao je Berger. “Ako ja dobro razumem, oni će auto u okviru tih pravila imati tek 2022.”

“M4 GT3” je u drugoj polovini jula prošao prve funkcionalne probe, prvi ozbiljni testovi treba da su počeli, a matična kuća ne bi mogla da ubrza njegov razvoj da bi na vreme bio gotov za start DTM sezone 2021.

“Koliko ja razumem, to ne bi bilo moguće, jer auto još nije homologiran”, nastavio je Berger i konstatovao da nema stvarnih izgleda da BMW vozi DTM po GT plus pravilima.

“Tako ja vidim stvari danas. Međutim, nikad ne znate šta će se desiti sutra. Danas mi izgleda ovako, tako ja to shvatam.”

“M4 GT3” zamišljen je kao zamena za “BMW M6 GT3” na gran turizmo sceni. Dok im ne bude na raspolaganju nova tehnika, klijenti bavarskog proizvođača moraće da se takmiče sa starim “M6 GT3” u trkama izdržljivosti. Jedan takav auto u februaru je učestvovao na 12 sati Bathursta, trci Interkontinentalnog GT čelendža.

Takođe, BMW prestaje s proizvodnjom Serije 6 u svojoj putničkoj gami, pa ne vidi logiku u pokušaju nove (DTM) trkačke afirmacije modela koji nema svog serijskog parnjaka.

“Mi imamo “M6″, koji je veoma star i takođe ne više stvarno konkurentan”, izjavio je direktor BMW motorsporta Jens Markvart. “Zato će nam biti teško da se takmičimo u DTM-u zasnovanom na GT3 automobilima.”