Dani Hunkadelja kompletirao Aston Martin DTM kvartet

Četvrti vozač R-Motorsport “aston martina” u predstojećoj DTM sezoni biće Španac Danijel Hunkadelja.

Opredelivši se za 27-godišnjeg bivšeg fabričkog trkača Mercedesa-AMG, Aston Martin je angažovao iskusnog DTM takmičara.

Hunkadelja je u nemačkoj premijum turing seriji proveo pet sezona, od 2013. do 2018, i vozio je 76 trka, sve za Mercedes.

U njegov dosadašnji DTM bilans spadaju tri pol-pozicije, dva podijuma i jedna pobeda. Prošla sezona bila mu je i najuspešnija, jer je u njoj dospeo do svih pobrojanih rezultata. Prvi i zasad jedini DTM trijumf zabeležio je na Brends Heču.

“Voleo bih da svojim iskustvom pomognem R-Motorsportu u razvoju “aston martin vantidža DTM”, kako bi on što pre postao dostojan rival u ekstremno konkurentnom DTM okruženju”, izjavio je Hunkadelja.

“Da bismo to postigli, očekuje nas mnogo posla, ali sam siguran da ćemo uskoro moći da postižemo zapažene uspehe, jer je tim ambiciozan i mlad.”

Trkač iz Barselone u biografiji ima dugogodišnji staž u jednosedima, pobede na F3 Velikoj nagradi Makaua 2011, F3 Masters trci na Zandvortu 2012, kao i evropsku F3 titulu izborenu u istoj sezoni.

Kvartet Aston Martina za 2019. kombinuje dva DTM rutinera, Hunkadelju i Pola di Restu, i dva debitanta, Džejka Denisa i Ferdinanda Habzburga. I Španac i Škot trkali su se za Mercedes, odnosno ekipu HWA, koja je partner R-Motorsporta u debitantskom Astonovom DTM programu.

“Danijel je vrlo pouzdan vrhunski vozač i dobro je poznat u DTM-u”, rekao je šef R-Motorsporta dr Florijan Kamelger. “Računamo da će nam njegovo višegodišnje iskustvo pomoći da postepeno prokrčimo put ka vrhu sa “aston martin vantidžom DTM” koji će biti dobar koliko i automobili naših moćnih konkurenata.”

“Danijel i Pol di Resta su iskusni i odlično znaju šta je tačno potrebno kako bismo obezbedili brz napredak u razvoju našeg tehničkog paketa.”

DTM sezonu 2019. otvara runda na Hokenhajmringu 4. i 5. maja.