Ekipa Džensona Batona nišani ulazak u DTM 2021

Dženson tim Roket RJN (Jenson Team Rocket RJN), čiji je jedan od vlasnika bivši F1 šampion Dženson Baton, planira da uđe u DTM 2021. i iskoristi prelazak serije na GT3 tehničku platformu.

Ekipom rukovodi Bob Nevil, a osim Batona, vlasnički udeo ima još jedan trkač, Kris Bankomb.

Tim je proveo 2020. godinu u Britanskom GT3 šampionatu vozeći “meklaren 720S GT3” automobile, jedan u celosezonskoj kampanji, drugi u gostovanju na finalu na Silverstonu, kada su se za volanom našli i Baton i Bankomb.

Ekipa bi ostala klijent Meklarena i u budućem DTM programu.

U bogatoj trkačkoj karijeri, Baton je izveo dva nominalna DTM starta. On je pilotirao “hondom NSX-GT” u gostujućem nastupu Super GT tehnike na poslednjoj rundi nemačke serije na Hokenhajmringu 2019.

Kolaps pravila Klase 1 na evropskom tlu primorao je DTM da traži spas na novim GT3 temeljima, što otvara prostor timovima poput Batonovog da počnu da planiraju takvu kampanju.

“Oduvek sam voleo DTM i uzbudljivo je što serija otvara novo poglavlje s GT3 tehnikom”, rekao je Dženson.

“Dugo poznajem DTM šefa Gerharda Bergera i siguran sam da će se postarati da predstava bude sjajna.”

“Svi mi radimo iza scene, trudeći se da ostvarimo ovaj DTM plan i drago mi je što mogu da proširim naše planove s Meklarenom.”

Bankomb je objasnio da je cilj ekipe ionako bio proširivanje takmičarskih aktivnosti i izjavio da oseća kako bi se DTM šansa odlično uklopila u projektovane ambicije.

“Kada smo kao tim započeli ovo putovanje, ambicija nam je oduvek bila da se razvijamo i rastemo, da se takmičimo u brojnim različitim šampionatima, pri tom blisko sarađujući s proizvođačem.”

“Kada nam je predstavljena ova DTM prilika, to je delovalo kao sjajan spoj i biće mi drago da vidim kako se dalje razvijaju planovi u vezi s ovim projektom.”

Još nije poznato koliko bi automobila Roket RJN prijavio za dolazeću DTM sezonu, niti ko bi se od vozača takmičio za englesku postavu.

U svakom slučaju, to ne bi bila ni prva ni jedina postava koja bi na scenu izašla s “meklarenom 720S GT3”. Ulazak u DTM već je najavila britansko-bahreinska ekipa 2 Seas motorsport, takođe angažovana u Britanskom GT prvenstvu, i to sa dva Meklaren automobila.

Baton je još ranije izrazio želju da se tim s njegovim imenom jednog dana trka na 24 časa Le Mana, kao i u evropskom GT čelendžu 2021.