Elen Lor: Samo je pitanje vremena kada će DTM ponovo imati brze takmičarke

Otkako je DTM osnovan 1984. godine, u njemu se trkalo deset žena, a Elen Lor je bila prva i do dan danas je ostala jedina dama koja je osvojila jednu DTM trku.

Bilo je to na Hokenhajmirngu 24. maja 1992. Takmičarka iz Menhengladbaha tada je ostvarila istorijski uspeh i prva prošla kroz cilj za volanom “mercedesa”, ostavivši za sobom bivšeg F1 šampiona Kekea Rozberga i buduću DTM legendu Bernda Šnajdera u identičnim automobilima.

Danas Lor vidi sve bolje šanse za pripadnice lepšeg pola da dospeju do nemačke tradicionalne serije, od 2021. zasnovane na GT3 tehničkoj platformi, ali i da u njoj ne igraju samo sporedne uloge: “Samo je pitanje vremena kada ćemo ponovo imati brze žene u DTM-u”

Ona je ubeđena da dame takođe poseduju fizičke karakteristike potrebne za automobilski sport, ali da je od toga daleko važnija podrška koja im se ukazuje.

“Godinama nije bilo stvarnog napretka, ali se sada stvari brzo kreću. Kroz juniorske kategorije probijaju se moćne generacije i one su već sad na dobrom nivou da vrlo uskoro ostave svoj trag u DTM-u. Uz prelazak serije na GT3 trkačke automobile, najbolja era za žene da budu uspešne u DTM-u upravo dolazi.”

© 2019 Daimler AG.

Bivša fabrička pilotesa Mercedesa smatra da su izgledi žena da uđu u DTM i u njemu uspeju sve bolji i zbog brojnih pomažućih inicijativa: “Generalno, mnogo je aktivnosti u auto-sportu u koje može da se uključi više žena. Među njima su W Serija, kao kategorija jednoseda isključivo za žene, onda inicijativa FIA kao globalnog rukovodećeg tela ‘Žene u auto-sportu’, ili organizacija koju je osnovala Suzi Volf ‘Usudi se da budeš drugačija’.”

Krajem DTM sezone 1987, Elen Lohr je u biografiji već imala tri DTM trke izvezene u Alpininom “BMW M3”. Odustala je na Nirburgringu, stigla peta na cilj na Vunstorfu i izašla na drugo mesto podijuma na Salcburgringu.

Istog vikenda i na istoj pitoresknoj austrijskoj stazi obezbedila je naslov prvaka Nemačke formule Ford. Dobila je ponudu da pređe u DTM i trka se za BMW u punom angažmanu, ali ju je odbila jer je više volela da nastavi karijeru u jednosedima.

© 2019 Daimler AG.

Što se nije dogodilo tada, zbilo se četiri godine kasnije. Lor je 1991. prihvatila predlog Norberta Hauga, tadašnjeg šefa sportskog odeljenja Mercedes Benca. “Jednostavno nisam mogla da odbijem pravi fabrički ugovor, s platom i svime što ide uz to.”

Godinu dana kasnije, stajala je na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u Baden-Virtembergu. Ona ni danas ne sumnja: “Da, ta pobeda iz 1992. bila je vrhunac moje karijere. Uvek me iznova zadivi koliko ljudi se toga još seća.”

Lor će zauvek ostati prva – valjda ne i jedina žena s DTM pobedom. Međutim, prva pripadnica lepšeg pola koja je uopšte startovala u nemačkoj tradicionalnoj seriji bila je Italijanka Marija Gracija Lela Lombardi.

Ona se u inauguralnoj sezoni 1984, kada se prvenstvo zvalo DPM (Nemački šampionat produkcijskih automobila), pojavila na startu runde u Hokenhajmu za volanom “alfa romeo alfete GTV6”.

Pijemontežanki je bilo suđeno da tokom karijere stvara istoriju, pa je jedna od samo dve žene koja je uspela da se kvalifikuje za trku Formule 1 i jedina koja je u toj disciplini stigla u zonu bodova (da budemo precizni, osvojila je pola poena).

A prva žena koja je dospela do DTM podijuma bila je Beate Nodes, koja je “ford sijeru” dovezla do trećeg mesta na berlinskom Avusu 1986. Holanđanka Heni Hemes startovala je na nekoliko trka u “ševroletu”.

Mercedes Štermic iz Austrije provela je nekompletnu sezonu 1988. u kokpitu “BMW M3”, dok je Nemica Anet Mevisen bila na listi DTM takmičara od 1988. do 1990, takođe u “BMW-u” i takođe u nepotpunim kampanjama.

Znatno kasnije, u razdoblju od 2006. do 2012, postala je norma da oba tada aktivna proizvođača, Audi i Mercedes, imaju po jedan kokpit rezervisan za pripadnicu lepšeg pola.

Za Mercedes se tokom sedam sezona takmičila Suzi Stodard, danas Suzi Volf, supruga šefa sportskog odeljenja kuće iz Štutgarta. Pilotesa iz Škotske upisala je dva top 10 rezultata i osvojila četiri boda u svojoj najuspešnijoj DTM sezoni 2010. godine.

Boje Audija branile su Belgijanka Vanina Iks, ćerka legende Le Mana Džekija Iksa, Britanka Ketrin Leg i Švajcarkinja Rahel Fraj.

U 2021, bar prema sadašnjoj situaciji, DTM neće imati dame za volanom, ali će makar jedna, 22-godišnja Sofi Hofman, nastupati u pratećoj seriji DTM Trofej.