Hirurzi na čelu Aston Martin DTM operacije

lijansa švajcarskog R-Motorsporta, nemačkog tima HWA i ekskluzivna licenca engleskog brenda dovode Aston Martin prvi put u DTM.

Izgled izložbenog prostora i sedišta ekipe R-Motorsport u Sent Galenu u Švajcarskoj govore sve što je potrebno znati o švajcarskom pristupu i zahtevima da sve bude detaljno i brižljivo precizno.

Činjenica da su osnivači ove firme Florijan Kamelger i Andreas Benciger izgradili reputaciju kao poznati ortopedski hirurzi sugeriše da bi, ne uzimajući u obzir lokaciju centrale, R-Motorsport uvek posedovao hiruršku preciznost.

Auto-sport ima mnogo sličnosti sa svetom hirurgije. Uđite u prostorije bilo koje svetski poznate trkačke ekipe i primetićete da je njihov radni prostor vrlo sličan operacionim salama: klinički čist, skoro sterilan, sa opremom uredno poređanom i spremnom za korišćenje.

Kao i operaciona sala, trkačke garaže su namenjene hitnom i efikasnom radu oko “pacijenta”, čijim se “unutrašnjim organima” može pristupiti. Njih mogu pregledati i zameniti grupe iskusnih tehničara, koji razumeju njihov raspored i način funkcionisanja, a svoj posao poznaju i rade ga tako da zaista podseća na hirurgiju.

Ne iznenađuje podatak da je šef ekipe R-Motorsport, 42-godišnji Florijan Kamelger, naizmenično prisutan u operacionoj sali i na trkačkoj stazi. A ako je  Kamelgerov svet već pun obaveza, sada će ih biti još više.

On je svoju ekipu predvodio na trci 12 sati Bathursta, u kojoj su R-Motorsport predstavljala dva “aston martina V12 vantidž GT3”. U njoj su piloti švajcarskog tima Džejk Denis, Marvin Kirhofer i Matje Vaksivije vodili u Pro konkurenciji, ali su izgubili prvu poziciju u poslednjih 10 minuta i završili ukupno drugi čime se spustila i zavesa na dugačku i slavnu trkačku karijeru V12 konfiguracije.

Nakon Bathursta, Kamelger se vratio u Sent Galen, gde će nastaviti sa pripremama flote “aston martin” koji će 2019. predstavljati R-Motorsport na DTM trkama.

Zahtevnost ovog zadatka je ogromna. Ne samo što Kamelger treba da postavi na noge potpuno novi automobil i potpuno novi tim, već će i na otvorenoj sceni morati da prihvati izazov preostalih DTM proizvođača, Audija i BMW-a, .

Ako veći broj klasa u GT kategoriji možda daje priliku za predah, u DTM-u nema prostora za sakrivanje. Šef tima zna da će R-Motorsport morati brzo da pokaže da može da se bori na čelu startne rešetke, ako želi da ga rivali ozbiljno shvate. I to ga ne brine.

Ne dopuštamo da nas DTM zaplaši,” rekao je samouvereno. Baš naprotiv, radujemo se u izazovu i osećamo da imamo profesionalne partnere i ozbiljnu osnovu na kojoj gradimo program.”

Kamelger govori sa odmerenom staloženošću. Kao trkač džentlmen on poznaje posao i ubeđen je da uspeh na najvišem nivou može da se postigne tek uz prave pripreme i uz posedovanje svih potrebnih elemenata.

Prodajni centar Aston Martina u Sent Galenu odličan je prikaz perfekcionističkog pristupa: čisto je, besprekorno, umirujuće, a svaki detalj je odraz brižljive pažnje.

Otkud privrženost Aston Martinu? “Krajnje je jednostavno”, kaže Kamelger. Moj poslovni partner Andreas je 2007. kupio “aston martin DBS. Od tog trenutka se razvila naša ljubav prema Astonu i samo je produbljena.

Imali smo i srećan susret sa bivšim prvim čovekom Aston Martina, Ulrihom Becom, koji nam je postao dobar prijatelj, i ohrabrio nas da otvorimo zastupništvo u istočnoj Švajcarskoj.”

Mi smo jedan od pet prodajnih salona Aston Martina u Švajcarskoj, u opslu smo od 2010. Dok smo sve pripremali, Andreasu i meni je bilo jasno da ćemo morati da radimo drugačije da bismo bismo uspeli protiv većih dilera. I, tako smo rešili da krenemo sopstvenim putem, a trkanje je bila prirodna posledica naše strasti prema automobilima.”

Kamelgerova strast prema DTM projektu utemeljena je i realna, ali izgrađena na ogromnim očekivanjima. Stiče se utisak da on očekuje uspeh, i to ne manje-više slučajan, već kao prirodnu posledicu truda i aktivnosti koje tim preduzima pripremajući ovaj projekat pre početka sezone.

Ključ tog samopouzdanja je savez R-Motorsporta sa ekspertima za DTM pripermu – timom HWA.

Tehnološki napredak je osnov za razvoj hirurgije“, objašnjava Florijan, I zaista me interesuje kako će nas saradnja sa HWA dovesti u priliku da zajednički pomeramo granice i kod serijskih i kod trkačkih automobila i da budemo pioniri novih tehnologija.”

Uz to, HWA ima jedinstvenu reputaciju i osećam da zajedno imamo osnovu da zajedno utemeljimo vrlo uspešan DTM trkački tim. Zajedno smo do detalja ispitali kako možemo da funkcionišemo i interagujemo i istinski verujemo da je naše partnerstvo čvrsto.”

Pristup je racionalan, ali u ekipi postoji i duboki entuzijazam koji motiviše.

Imamo goruću strast prema Astonu. Volim automobile i to je emocija na kojoj je sagrađen R-Motorsport. Nakon takmičenja u Blanpanu 2018, fer je reći da ulazak u DTM nije bio sledeći logičan korak, ali on na neki način ima smisl. Ubeđeni smo da DTM ima najbolje turing automobile na svetu i zato smo smatrali da za nas i “aston martin vantidž” to predstavlja prirodno okruženje.”

Trkati se sa Audijem i BMW-om i pobediti ih, to je veliki zadatak, ali Kamelger misli da je to dostižan cilj.

Definitivno ćemo biti dovoljno dobri da se nađemo u prvoj trećini startne rešetke,” glasi njegova prognoza. U svakom slučaju je još prerano da razgovaramo o pobedama, posebno protiv dva velika, u DTM-u etablirana proizvođača, koji će biti jaki. Ali, ništa manje ne želimo da pokažemo šta možemo. Samo, kada pravite svoje prve korake, nije vam odmah cilj da osvojite zlato na 100 metara na Olimpijskim igrama!”

Olimpijske igre ili ne, R-Motorsport će biti na startu prve DTM runde na Hokenhajmringu u maju. Već se zna i za prvu dvojicu vozača, Pola di Restu i Džejka Denisa, očekuju se imena i preostale dvojice pulena. Od Hokenhajma pa nadalje, zaista neće biti mesta za sakrivanje…