Kako je ROWE rejsing odustao od plana da doveze “porše” u novi DTM

Nemački ROWE rejsing ove godine ulazi u DTM sa dva “BMW M6 GT3” automobila, koje će voziti fabrički BMW piloti Timo Glok i Šeldon van der Linde.

Postava Hans-Petera Naundorfa vlasnik je i jednog “poršea 911 GT3 R”. Tim se donedavno ozbiljno bavio mogućnošću da i taj auto ubaci u prestižnu seriju, ali je od tog plana odustao.

Koliko u martu, Naundorf je govorio: “Imamo i mogućnost da dovezemo i treći auto, to je mogao da bude “BMW”, ali u garaži imamo i “porše”. Ti automobili su napravljeni da se voze na stazi i ako je neko zainteresovan, otvoreni smo za to da servisiramo i treći auto.”

Kako je vreme odmicalo, okolnosti su se menjale i na “porše plan” sada je stavljena tačka, a ROWE se koncentriše na svoja dva “BMW M6 GT3”.

“Ne, više uopšte nije opcija da prijavimo i “porše”, objasnio je prvi čovek ekipe u vreme predsezonskog testa u Hokenhajmu. “Imamo dva “BMW-a” i time smo zadovoljni. “Porše” je u radionici i tamo lepo izgleda, nema opcije da učestvujemo i s njim.”

Foto: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Iako se za ideju tima da uključi “911 GT3 R” u DTM kao svoj treći auto brzo pročulo i nije bilo malo vozača zainteresovanih za taj kokpit, ispostavilo se da iza toga ne stoje dovoljno ozbiljne i ostvarljive finansijske ponude. Dodatno, Porše ne nudi nikakvu finansijsku podršku, a junski početak sezone u Monci sve je bliži.

“Bilo je zaista puno upita, ali nijedan od njih nije bio ni izdaleka finansijski zanimljiv ili finansijski pokriven”, ispričao je Naundorf za Motorsport-Total. “A ta stalna raspitivanja prouzrokovala su ludački mnogo posla.”

“Posle svih dešavanja, odlučili smo da postavimo rok i taj rok je za nas bio test na Hokenhajmringu. Kazali smo sebi da ćemo dotle čekati da vidimo hoće li se dogoditi nešto smisleno.”

“Test je završen, a posle svega što se dalje dešavalo više nije realno da to izvedemo na ovom nivou. Uradićemo ono čemu smo se posvetili i što je ugovorom predviđeno.”

“Sada smo shvatili da na aktuelnom tržištu nema dovoljno novca da bi ovaj “porše” mogao da stupi u akciju. U ovom trenutku je jednostavno potrebno više novca da bi se u kratkom roku angažovao jedan takav automobil i da se sve to realizuje u iduća dva meseca.”

“A to mora da bude na nivou koji smo postavili i u našim drugim projektima. Momentalno ne možete da obezbedite ni kamion da biste transportovali takav treći auto. Preko toga, potrebni su i oprema i ljudstvo.”

Nedostatak personala igra veliku ulogu: ekipa bi za treći auto morala da angažuje još kvalifikovanog osoblja, a ono u ovo poodmaklo doba predsezone nije uopšte ili nije lako dostupno.

“Stalno raspoloživo ljudstvo uopšte više ne postoji jer su se ljudi ranije već rasporedili po drugim disciplinama auto-sporta. I zato smo rekli – neka to ostane po strani, a auto će u narednom periodu mirovati. Koncentrišemo se na ono što imamo, a zadataka imamo dovoljno.”

ROWE rejsing je poznat po rezultatima u GT endurans trkama: prošle godine je s “BMW-om” osvojio 24H Nirburgringa, a sa pomenutim “poršeom” pokorio je Spa 24H.

Nije tajna da ekipa stiže u DTM privučena promenom tehničke platforme šampionata i njegovim prelaskom na GT3 vozila.

Međutim, život joj komplikuje pretpostavka da će BMW podrška DTM klijentima ove godine biti minimalna zato što se bavarski proizvođač posvetio razvoju svog novog modela “M4 GT3”. To znači da će klijentski timovi Minhena morati da obezbede lavovski deo budžeta.

Posle propasti ROWE zamisli i dalje nema ekipe koja bi u DTM 2021. dovezla “porše 911 GT3 R”. Neki od razloga su skoro bizarni – odlazeći model je rasprodat, a naslednik se razvija tek za 2022. godinu.

S druge strane, takva situacija znači manje glavobolje za organizatora. Aktuelni “911 GT3 R” razvija oko 520 KS, što je znatno manje od većine drugih GT3 automobila. Ta činjenica sigurno nije motivisala timove da pohrle u DTM s “poršeima”, a promoteru je olakšala formiranje Balansa performansi jer neće morati da “guši” druge automobile kako bi ovom modelu obezbedio konkurentnost.

Samim tim, serija će lakše ispuniti svoj zacrtani cilj – da bude najbrža od svih baziranih na GT3 platformi.