Kasidi i “leksus” slavili na Fudžiju, Treluje šesti i najbolji od DTM gostiju

© SUPER GT

Novozelanđanin Nik Kasidi osvojio je Super GT/DTM “Trku snova” na Fudži spidveju.

On je za volanom “leksusa LC500” izborio pol-poziciju u kvalifikacijama, a 35 krugova kasnije prvi je prošao kroz cilj, u relativno tesnom finišu koji je omogućila tek kasna intervencija sigurnosnog vozila.

Kasidijevi najbliži pratioci na cilju bili su vozači “hondi NSX-GT” Koudai Cukahoši i Naoki Jamamoto, koji su kasnili 0.433, odnosno 5,862 sekunde.

Do četvrtog mesta dovezao se Kenta Jamašita u “leksusu LC500”, a peti je u identičnom automobilu završio Šo Cuboi.

Najbolji rezultat od DTM gostiju postigao je Benoa Treluje u WRT/Hitocujama “audiju RS 5 DTM”, koji je u poslednjem krugu izborio šestu poziciju.

Rene Rast je sa sestrinskim “audijem” bio osmi, a Majk Rokenfeler je okrenut u pretposlednjem krugu, pa je kraj karirane zastave prošao trinaesti.

Jedno mesto iza završio je Kamui Kobajaši, najbolje rangirani pilot “BMW-a M4 DTM” i prvi put za volanom DTM tehnike. Njegov kolega za ovu priliku, Marko Vitman, odlazio je dva puta u boks i klasifikovan je kao osamnaesti, s krugom zaostatka.

Treći “BMW” okončao je trku prerano: Alesandro Zanardi ga je parkirao posle 17 krugova zbog tehničkog problema.

Propisno se izbrukao Audi pulen Loik Dival. On je trebalo da startuje drugi, ali je izgubio kontrolu nad automobilom u prvom krugu po izlasku s pitlejna, udario je u ogradu, pa u trci nije ni učestvovao.

Pilot “leksusa LC500” Nik Kasidi startovao je sa pol-pozicije, ispred Naokija Jamamota, za volanom “honde NSX-GT” i Ronija Kvintarelija u “nisanu GT-R”.

Najbolje plasirani DTM gost na startu je bio vozač “audija RS5 DTM”, Majk Rokenfeler, koji je u trku ušao sa pete pozicije.

Iako se kvalifikovao na drugu startnu poziciju, njegov kolega po brendu, Loik Dival nije ni započeo trku jer je u izlaznom krugu, na putu do startne rešetke, izgubio kontrolu i završio u zidu.

Alesandro Zanardi je započeo trku iz pitlejna zbog problema sa transmisijom na njegovom “BMW-u M4”, rešenom u poslednjim trenucima pred početak kruga za zagrevanje.

Kasidi je posle starta ostao na prvoj poziciji, dok se Kvintareli probio na drugu, iskoristivši to što nije imao nikoga ispred sebe na startu.

Jamamoto je uspeo da se vrati na drugo mesto na početku drugog kruga. Tokom narednih krugova Kvintareli i Rokenfeler su pali u poretku na petu i osmu poziciju, dok se Rene Rast, koji je startovao četrnaesti, domogao desete pozicije, ispred bivšeg pilota Formule 1, Kamuija Kobajašija u “BMW-u”.

Kudai Cukahoši se u svom “NSX-u GT” probio na drugo mesto u sedmom krugu, pretekavši svog Honda kolegu Jamamota. Rast je isto bio produktivan i pretekao je Rokenfelera i Kvintarelija čime se domogao sedme pozicije.

Od prvog kruga, predstavnici Leksusa, Sekiguči i Jamašita, borili su se za peto mesto, u devetom krugu im se priključio Rast, a u desetom Nakajama u još jednom “leksusu LC500”.

U 11. krugu, Rokenfeler preoteo Kobajašiju 11. poziciju. Dva kruga kasnije, Rasta su obišli Kvintareli i Tačikava, posle čega je DTM šampion otišao na promenu guma. Zanardi odustao na polovini trke zbog problema sa motorom.

Predstavnik BMW-a i trećeplasirani u DTM generalnom ove sezone, Marko Vitman, ranije je išao u boks, kako bi prešao na gume za suvo i nakon što je većina vozača obavila svoje obavezne promene guma, Vitman je bio ispred Rasta.

U 21. krugu, Rast je izgubio šestu poziciju od Tačikave, dok je Vitman ponovo posetio boks i vratio se na stazu kao petnaesti.

Tri kruga docnije, Rokenfeler je pretekao Kobajašija za 14. mesto. Nešto kasnije, Kamui je izgubio poziciju od Benoaa Trelujea u još jednom duelu “audija RS5” i “BMW-a M4”. Na početku 28. kruga, Kvintareli je pretekao Rasta za osmo mesto, a Daiki Sasaki je parkirao svoj “nisan GT-R” i odustao na startno-ciljnom pravcu. Zbog toga je na stazu izašao sigurnosni automobil, u trenutku kada je do kraja trke ostalo šest minuta, 10 sekundi i još jedan krug.

Na restartu je Kasidi zadržao prednost, dok se Rokenfeler okrenuo na stazi i pao na 16. poziciju. Kasidi je konačno pobedio za Leksus, ispred “hondi” Cukahošija i Jamamota.

Četvrto i peto mesto pripalo je “leksusima” koje su vozili Kenta Jamašita i Šo Cuboi, dok je šesti kroz cilj prošao trkač privatnog “audija” ekipe WRT, Benoa Treluje.

Još dva “leksusa LC500” završila su u prvih deset: Juhi Sekiguči na sedmom i Judži Tačikava na devetom mestu, a između njih je kroz cilj prošao DTM šampion, Rene Rast u svom “audiju RS5 DTM”.

Deseta pozicija je pripala još jednom trkaču za volanom “honde NSX-GT”, Hidekiju Mutou. Rokenfeler je trku završio trinaesti, dok je najbolje plasirani BMW bio onaj koji je vozio Kobajaši, na 14. poziciji.

U nedeljnom programu “Trke snova” na Fudžiju nalaze se još jedne kvalifikacije i još jedna trka od 55 minuta + 1 krug.