Klijentski Audi DTM timovi u doba korone: Premostićemo mesec ili dva, biće ubitačno ako ovo potraje duže

Kao i u svim segmentima života, covid-19 pandemija uveliko ispoljava najširi mogući negativan uticaj na automobilski sport i na finansijsku situaciju ekipa koje se njime bave, praktično nezavisno od trkačke kategorije i nivoa takmičenja.

Neke od postava su otpornije, neke osetljivije na pogoršanu ekonomsku klimu, a možda iznenađuje da novčano nisu bezbedni čak ni timovi – direktne filijale prozvođača u jednoj elitnoj i visokobudžetnoj seriji kakva je DTM.

Audi u tom prvenstvu ima tri tima sa statusom fabričkih operacija. Jedan od njih je Feniks rejsing, koji se u DTM-u takmiči otkako je kategorija 2000. godine ponovo rođena i do vozačkih titula je doveo Martina Tomčika (2007) i Majka Rokenfelera (2013).

Šef Feniksa Ernst Mozer požalio se da je opšti polom izazvan koronavirusom doveo do “najgore krize” u 20-godišnjoj istoriji ekipe i da je čak i opstanak tima pod znakom pitanja ukoliko ne dođe do skorog poboljšanja situacije.

“Ovo je sasvim jasno najgora kriza koju sam ikada doživeo s mojom kompanijom”, kazao je Mozer portalu Motorsport.com. “Tokom izvesnog vremenskog perioda ja ovo mogu da premostim, ali na duže staze situacija je ubitačna. Ako se nastavi ovako duže od jednog ili dva meseca, biće teško.”

Iako Feniks kao fabrička ekipa ima i finansijsku podršku Audija, pa je moćniji nego što bi bio da je kompletno privatna postava, izostanak trkačkih aktivnosti koji će se protegnuti na celo prvo polugođe 2020. i te kako će štetno uticati na njegov budžet.

DTM izvesno neće startovati pre jula meseca, ali Feniks gubi novac i zbog mirovanja klijentskih programa. Tim servisira nekoliko “audija R8 GT3” u Nirburgring (VLN) endurans seriji, čija su takmičenja takođe odlagana zbog pandemije.

“U DTM-u imamo izvesnu osnovnu sigurnost zahvaljujući fabričkom ugovoru s Audijem, koji traje do kraja godine”, dodao je Mozer. “Ali, ako nemamo nikakvih DTM aktivnosti, neće nam biti prebačena sredstva koja su nam inače obećana ugovorom. Naši troškovi su, naravno, manji (bez trkanja), ali pojavljuje se manjak u budžetu. Tako bi trebalo da izguramo do kraja godine, iako konačan finansijski bilans izvesno neće biti pozitivan.”

Fabričku Audi DTM operativu sprovode još i ekipe Rozberg i Abt sportslajn, angažovan i u Formula E kampanji marke iz Ingolštata. Pandemija je nanela udar i njihovim finansijama, ali u toj meri kao kod Feniksa.

“Zabrinutost definitivno postoji, ali situacija je i dalje okej s obzirom na okolnosti. Preživećemo čudnih mesec ili dva”, izjavio je šef Tima Rozberg Kimo Limatajnen.

O stanju u ekipi Abt govorio je njen direktor Tomas Birmajer: “Kao fabrički tim vi ste u drugačijoj situaciji od privatnih ekipa ili GT timova koji moraju da sami sebe finansiraju preko onoga što im donesu vozači. Međutim, i kod fabričkih timova je “vazduh razređen”.

Osim pomenute tri ekipe, Audi u DTM-u ima i klijentsku postavu, belgijski WRT. Ona je u stabilnijoj poziciji jer iza nje stoji majka-firma, Verts grupa, koja se bavi logistikom i nekretninama.

“Naravno da nam ova kriza pada teško”, ispričao je WRT šef Vensan Vos. “Ali, drugima mora da je mnogo teže. Imamo sreće što smo dobro organizovani i što smo rano doneli potrebne odluke, pa možemo da se suočimo s ovom situacijom.”

“Na sreću, imamo mogućnost da našim zaposlenima odredimo privremene radne zadatke u nekom drugom području delatnosti grupe jer je u ovom trenutku mnogo ljudi potrebno u sektoru logistike. Osim kamiondžija, svi sada rade neki posao drugačiji od uobičajenog, ali makar nikoga nismo izneverili.”

WRT bi bio ozbiljnije pogođen u slučaju da cela DTM sezona 2020. bude otkazana, ali Vos ne veruje da će do toga doći: “Ne verujem u otkazivanje cele sezone, mada u ovom trenutku niko ne može da predvidi hoće li se tako desiti. Mi smo samo posmatrači.”