Mercedes namerava da Norisring ponovo pretvori u svoju tvrđavu

Dok njegovi rivali Audi i BMW govore o Norisringu kao o domaćoj ili skoro domaćoj trci, Mercedes ističe nešto sasvim drugo – svoj bilans na uličnoj stazi u Nirnbergu.

A brojevi kažu: otkako je DTM 2000. godine obnovljen, Mercedes-AMG motorsport osvojio je 15 tamo voženih trka. Računajući i prvu epohu prestižne turing serije, proizvođač iz Štutgarta ima 18 pobeda na bavarskoj stazi (prvu je postigao Kurt Tim u junu 1989), što ga čini daleko najuspešnijim brendom u “Monaku Frankonije”.

U posledenje dve godine trokraka zvezda nije trijumfovala u Nirnbergu, pa su ambicije u oproštajnoj DTM sezoni usmerene na povratak ranije prikazivanoj formi.

Šef Mercedes-AMG motorsporta Ulrih Fric potvrđuje: “Norisring i Mercedes su posebna priča. Tu smo godinama dominirali i od Nirnberga smo napravili tvrđavu našeg brenda. Međutim, u poslednjim godinama je ta dominacija nažalost donekle oslabila, pa je utoliko važnije da ekipa ovde bude ponovo uspešna u našoj poslednjoj DTM godini.

Drugi u generalnom, Gari Pafet stiže u Bavarsku kao najbolje rangirani pilot “mercedesa-AMG C 63 DTM”. Englez tvrdi da je ostavio za sobom razočaranja sa Hungaroringa: Sezonu smo počeli vrlo dobro, a auto je bio vrlo brz i u Budimpešti, pa imam sve razloge da vikend dočekam u pozitivnom raspoloženju. Mislim da će timovi biti više nego ujednačeni na Norisringu, jer je to staza koja ne odgovara nikome posebno. Zato je glavno da se izvuče najviše iz automobila i setapa. Iskreno mislim da svi imaju podjednake šanse za pobedu. Ja ću svakako dati sve od sebe da izađem na podijum i da u najboljem slučaju pobedim.

Treće mesto na tabeli vlasništvo je Škota Pola di Reste, a odmah iza njega nalazi se još jedan pilot Mercedesa, Austrijanac Lukas Lugi Auer.

“Osim što je Norisring moj lični vrhunac DTM sezone, trke na njemu su supernapete, čak i ako se ne kvalifikujete visoko. Staza mi je ostala u lepoj uspomeni, na njoj sam 2015. osvojio svoje prve DTM poene”, podseća Auer.

Na šestoj poziciji u generalnom smestio se Italijan Edoardo Mortara. On je pre dve godine na Norisringu pobeđivao za Audi i smatra da nema razloga da u Nirnbergu ne bude konkurentan i ne zabeleži dva dobra rezultata.

Za razliku od njega, DTM povratnik Paskal Verlajn tu je trijumfovao za volanom “mercedesa” i dobro pamti i kako: “Meni je staza ostala u sećanju po pobedi iz 2015. Tom prilikom startovao sam na slikovima po vlažnoj pisti i uspeo sam da osvojim trku. Zato se posebno radujem povratku u Nirnberg, ulična staza je uvek bila naklonjena i meni i ekipi.”

Poslednji član Mercedes seksteta, Španac Dani Hunkadelja nalazi se na začelju tabele prvenstva. Do bodova je stizao samo jednom, ima ih 5, ali je čak na polovini od dosadašnjih šest trka izvezao najbrži krug.

Trkački vikend u Nirnbergu je neverovatan događaj, atmosfera je uvek posebna, a trke umeju da budu lude i mi vozači se odlično zabavljamo”, ističe Hunkadelja.

“Sledi nam vrhunac sezone, dve trke koje će biti izuzetno značajne za krajnji ishod šampionata”, dodaje Ulrih Fric. “Ni na jednoj drugoj stazi na kalendaru razlike u vremenima nisu tako male, a mesta za grešku tu nema. Našim vozačima će zadatak biti da održe priključak sa trenutnim liderom i da se u isto vreme odvoje od svojih pratilaca. Dosadašnje trke pokazale su da imamo sjajan auto i moćnu postavu vozača, ali vam je potrebna i izvesna količina trkačke sreće.”