Miler: Vozio sam Formulu E u Berlinu i nisam se spremao za Lauzicring, za sve se pobrinula moja ekipa

Treći start i treća pobeda: Niko Miler otvorio je DTM sezonu bilansom koji niko pre njega nije postigao u nemačkoj premijum turing seriji.

Do trijumfa 29-godišnjeg švajcarskog pilota na Lauzicringu nijedan DTM vozač nije osvojio prve tri uzastopne trke na početku takmičarske sezone. Ako se računa i 2019, Miler ima čak četiri uzastopna trijumfa i definitno je “čovek trenutka” u prestižnom prvenstvu.

Temelj najnovije pobede Miler je postavio na startu, kada je prestigao vlasnika pol-pozicije, Audi kolegu Robina Frajnsa i kasnije nije napravio ni jednu jedinu grešku. Prošlogodišnji vicešampion zabeležio je i najbrži krug trke u vremenu 1:17.249 (prosek: 162,084 km/h).

“Tako je dobar osećaj kad se pobeđuje! Za ovu trku sam se pripremao mnogo drugačije nego inače. Za mnom su iscrpljujuće nedelje i lagao bih kada bih rekao da sam sto odsto fizički spreman”, rekao je Miler koji je devet dana proveo vozeći Formulu E u Berlinu bez zapaženih rezultata.

Ceo taj program nije mu lako pao: “Današnji uspeh je u najvećoj meri zasluga mog tima. Pošto sam se trkao u Formuli E u Berlinu, nisam mogao da učestvujem u uobičajenim pripremama za trkački vikend i moj tim se pobrinuo za sve. Momci su mega radili, objasnili su mi na šta treba da pazim i spremili su mi fantastičan auto. Ja sam morao samo da se usredsredim na trkanje. Startovao sam dobro, auto je bio brz, pitstop savršen – to mogu samo da zahvalim ekipi. Uspeo sam da ostanem napred i dovezem auto do pobede. Veoma sam srećan.”

“Tako je dobar osećaj kad se pobeđuje! Za ovu trku sam se pripremao mnogo drugačije nego inače. Za mnom su iscrpljujuće nedelje i lagao bih kada bih rekao da sam sto odsto fizički spreman”, rekao je Miler koji je devet dana proveo vozeći Formulu E u Berlinu bez zapaženih rezultata.

Miler je odmakao pratiocima 7,5 sekundi, a onda je na jednom delu staze proglašena zona spore vožnje. To je donelo manje probleme o kojima Švajcarac kaže: “Ispred mene su bila dva automobila s krugom manje, išli su toliko polako da sam skoro izgubio celokupnu prednost. Posle toga mi je Van der Linde skoro bio na braniku. Srećom, uspeo sam ponovo da se odvojim od njega.”

Posle ogromnog razočaranja na Spa-Frankoršampu, BMW se danas pokazao mnogo bolje i stigao je do prvog podijuma u 2020. Zasluga je to 21-godišnjeg Šeldona van der Lindea. Njegov prvi podijum u kategoriji predstavlja i prvi izlazak jednog Južnoafrikanca na DTM pobedničkom postolju.

Šeldon je do drugog mesta stigao koristeći raniji odlazak u boks, a kasnije je povremeno pritiskao i vodećeg Milera, nagovestivši da su Bavarci u uzlaznom trendu i da će se možda uskoro boriti i za pobede.

“Trka je bila izuzetna, potpuno sam srećan što sam najzad izašao na podijum”, rekao je Van der Linde, vlasnik 26 bodova, u generalnom plasmanu peti i najbolje rangirani BMW pilot.

“Prošle godine sam na Zolderu bio tako blizu, ali mi je podijum ipak izmakao u poslednjem krugu. Ovog puta sam uložio sve što sam imao, čak smo mogli malo da izazovemo i Audi. Pokušao sam da uhvatim i Milera na vrhu, ali na kraju je bio zamalo brži. Jasno je da smo izveli korak napred i sad možemo da izazovemo “audije”. Moj auto je bio super, u nedelju možda možemo još jače da pritisnemo Audi.”

Tri BMW automobila u top 5 poretku, a četiri u zoni bodova razlog su boljeg raspoloženja šefa BMW motorsporta Jensa Markvarta: “Čestitam našim momcima. Obavili su sjajan posao i značajno popravili performanse u poređenju s trkama na Spa-Frankoršampu. Šeldon je vozio ubedljivu trku i nagrađen je prvim podijumom u DTM karijeri. Borili smo se s Audijem, sad treba da nastavimo tako i postanemo još brži. Onda će stvari biti zaista interesantne!”

Na treći stepenik podijuma na Lauzicringu izašao je Frajns, koji kao ni pre dve nedelje u Belgiji pol-poziciju nije pretvorio u trijumf.

“Razume se da je donekle razočaravajuće kad startujete prvi a završite treći”, kazao je Frajns, za kojim je takođe niz od šest trka Formule E u devet dana. “Međutim, ja pol-poziciju nisam očekivao jer sam u petak bio četiri desetinke sporiji od Milera, ali smo se žestoko potrudili preko noći. Sve u svemu, trka je bila u redu, pogotovu u prvih 10 krugova, kada sam mogao i da pritisnem Milera. Ali, posle desetog kruga sam se mučio više od drugih, gume su mi ranije popustile nego ostalima i to za nedelju moramo da promenimo. Ipak, odbranio sam poziciju od Marka Vitmana, na kraju sam izašao na podijum i nemam razloga da se žalim.”

Kao da mu je bilo malo muka posle oduzimanja pobede sa Spa Frankoršampa, aktuelni šampion Rast stigao je na cilj sedmi. Poraz na Lauzicringu prokomentarisao je kratko: “Ne pamtim ovako težak dan u DTM-u u poslednje dve ili tri godine. Zasad ovde jednostavno nemamo tempo.”

Šef Audi sporta Diter Gas istakao je još jedan proizvođaču iz Ingolštata bitan aspekt Milerovog trijumfa: “Ovo je bila deseta uzastopna pobeda “audija RS 5 DTM”, to se u DTM-u nikad nije desilo i svi u Audi sportu na to mogu da budu ponosni.”

“Nikovo današnje izdanje bilo je izuzetno, samo je “zona spore vožnje” mogla da ga uspori. Ali, i tamo je ostao hladnokrvan i samouveren. Danas je bio očigledno najbrži vozač i apsolutno je zaslužio pobedu. Međutim, videli smo i druge u konkurentnom izdanju, a mi se svakako nadamo da i u nedelju možemo da zadržimo našu dobru formu.”

Uoči četvrte sezonske trke Miler ima već 80 poena, Frajns je novi drugi sa 43, branilac naslova Rast ima samo 35.

Na nedeljnom DTM rasporedu na Lauzicringu nalaze se jutarnje kvalifikacije i trka 2 sa startom u 13:30.