Njui: Moj otac i Berger su ćaskali telefonom… i ja sam dobio DTM sedište!

WRT audi RS 5 DTM

Mladi britanski trkač Harison Njui ispričao je da je do DTM angažmana u ekipi WRT dospeo zahvaljujući telefonskom razgovoru koji su prvog dana predsezonskog DTM testa vodili njegov otac Adrijan i šef serije Gerhard Berger.

Njui je polovinom ovog meseca u poslednji čas uskočio u trkačku postavu belgijske Audi klijentske ekipe, čiji je “RS 5 DTM” u junu vozio poslednjeg, četvrtog zvaničnog test dana na Nirburgringu. Taj kokpit trebalo je da pripadne bivšem Indikar trkaču Edu Džonsu, ali je ovaj za vreme testa – a zbog putnih ograničenja – ostao zaglavljen u Dubaiju, čije državljanstvo poseduje.

Sin slavnog F1 konstruktora za 2020. uopšte nije imao takmičarsko sedište i otkrio je kako je dospeo do neočekivane DTM role.

“To je pomalo bila slučajnost”, rekao je 21-godišnjak za Motorsport.com. “Sticaj okolnosti je hteo da moj otac telefonom razgovara s Gerhardom. Samo su ćaskali. I onda, u poslednji čas, Gerhard je kazao da WRT ima neki problem i da bi sedište moglo da bude slobodno, da bi to mene možda moglo da zanima. I to mi je rečeno uveče, posle prvog test dana (na Nirburgringu).”

“Sledećeg jutra sam odmah pozvao Bergera i kazao mu: ‘Apsolutno želim da budem u automobilu, barem da vozim test i pokažem im šta mogu’. On me je povezao sa šefom tima Vensanom Vosom. Njemu sam pokušao da objasnim zašto bi trebalo da dođem na test, pokušao sam da “prodam sebe”. Mislim da sam to dobro uradio i rečeno mi je da dođem i da izvezemo poslednji dan.”

“Uskočio sam u auto, odvezao se do staze, tamo sam stigao kasno. Uskočio sam u “audi”, vozio test dan. Znao sam da postoji prilika da sedište bude moje, da je ono slobodno, ili da će najverovatnije biti slobodno. Bilo mi je veoma važno da uskočim u auto i da se odmah pokažem dobro, da im pokažem da zaslužujem sedište i da sam taj koji može da preuzme to upražnjeno sedište.”

Podsećamo da je istog tog dana WRT ekipa saopštila da je Njuijeva vožnja samo test angažman i ništa više. Događaji su potvrdili da je ipak drugačije.

Na testu na Nirburgringu Englez je prvi put seo u DTM “audi” i postavio je vreme 7 desetinki sporije od tada najbržeg Renea Rasta.

Njui je u auto-sportu aktivan od 2007. godine. U takmičarskoj biografiji ima karting, Formulu 4, Formulu 3, Evropsku i Azijsku Le Man seriju, japansku Super Formulu, Britansko GT prvenstvo i američku IMSA seriju. Na ovogodišnjem Roleksu 24 na Dejtoni bio je član prvoplasirane posade u LMP2 klasi. Njegove WRT timske kolege u 2020. biće Ferdinand fon Habzburg i Fabio Šerer, a Džons je otpao iz kombinacije iako je imao važeći ugovor za dolazeću sezonu.

DTM sezonu 2020. idućeg vikenda otvara runda na Spa-Frankoršampu. Na belgijskoj stazi Nemačka serija nije bila od 2005. godine, a Audijev fabrički pilot Džejmi Grin jedini je od aktivnih vozača serije nastupao i tada. Doduše, neki od njegovih konkurenata jesu vozili Spa, ali ne u DTM automobilu.

Kako staza njegovog DTM debi nastupa nije bila na programu serije celih 15 godina, Njui veruje da će mu ta činjenica koristiti, jer će smanjiti razliku u odnosu na rutinere u šampionatu.

“Mislim da je za mene prednost što startujemo na Spa, jer osim što je to nova staza za mene, a nov mi je i automobil, to je staza koja je i svim vozačima nova, bar kad je DTM u pitanju. Mnogo je iskusnih vozača na startnoj rešetki. Da startujemo na nekoj od ‘redovnih’ staza možda bi mi to otežalo stvar. I na tome sam zahvalan.”

“Imamo samo 45 minuta treninga pre kvalifikacija. Ja volim kratke treninge, morate da uđete u auto, da se veoma brzo snađete i to stvarno pokaže ko brzo može da pronađe tempo i ko može da se bori od prvog trenutka. Nemate vremena da isuviše menjate automobil, sve se svodi na to da vozač pruži dobre povratne informacije, da bude usredsređen i spreman za vikend.”