Povratak šampiona: Timo Šajder i Martin Tomčik kandidati za DTM 2021?

Baveći se predviđanjima o kadrovskom sastavu koji bi popunio/pojačao DTM startnu rešetku u novoj GT3 epohi, nemački portali spekulišu o povratku dvojice bivših vlasnika DTM titula, Tima Šajdera i Martina Tomčika.

Dvostruki Audijev DTM šampion, 42-godišnji Šajder nije odbacio tu tezu i nagovestio je da priče o njegovom novom angažmanu u tradicionalnoj seriji nisu samo maštarije: “Reći ću to ovako: postoje razgovori o tome da ja budem u kokpitu.”

“Ja iskreno mislim da bi to bilo izvanredno! Baš bih bio raspoložen za to, jer kad čujem imena za koja se govori da bi mogla da zauzmu kokpite, rado bih se ponovo umešao i s njima odmerio snage.”

Šajderova “prva” DTM karijera trajala je 17 godina, tokom kojih je osvojio sedam trka i naslove prvaka 2008. i 2009.

Međutim, sve se završilo neslavno, najvećim skandalom u DTM istoriji. Šajder je na Red bul ringu, po naredbi šefa Audi sporta dr Volfganga Ulriha, eliminisao konkurente iz Mercedesa, nabacivši automobil Roberta Vikensa na onaj Paskala Verlajna, čime je iz trke eliminisao obojicu.

Komanda “Timo, izbaci ga napolje” koštala je Audi 200.000 evra kazne, brisanja svih bodova s trkačkog vikenda u Špilbergu, dr Ulrihu je do kraja sezone zabranjen pristup u boks, a Šajder je lišen prilike da vozi sledeću rundu šampionata.

Godinu dana kasnije, Audi nije produžio Šajderov ugovor i ovaj je u nemilosti napustio DTM krajem 2016.

U narednom periodu, on je kao fabrički trkač vozio “BMW” u GT Masters seriji, postao je stručni konsultant u DTM TV komentarima, bavio se Svetskim relikros šampionatom i čak s “hondom” Minih motorsporta gostovao na četiri runde Svetskog kupa turing automobila 2018.

Nemci kažu da će Šajderov DTM povratak zavisiti od finansija, a njegova navika da otvoreno govori šta misli neće biti prepreka u seriji koju više ne vode proizvođači.

Isti izvori kažu da teoretske šanse za DTM kambek ima i njegov dugogodišnji Audi kolega Martin Tomčik, koji je titulu osvojio 2011. To je učinio sa Feniksovim automobilom starije specifikacije, što je ostalo zabeleženo kao krupno postignuće.

Martin Tomčik 2011.

Tomčik je 2012. prešao u BMW, gde je četiri godine kasnije i završio DTM karijeru.

Prošlog decembra, on je vozio Valkenhorstov klijentski “BMW M6 GT3” na 9 sati Kjalamija, a prema informacijama portala Motorsport-Total, on bi i u 2021. trebalo da se nalazi na platnom spisku proizvođača iz Minhena.

Sa Šajderom ga, osim dugogodišnjeg Audi angažmana i DTM rivalstva povezuje i to što ga odmenjuje u TV prenosima onda kada ovaj ima obaveza u relikrosu.

Kako DTM šef Gerhard Berger komentariše mogućnost da se ova dva veterana ponovo nađu u DTM kokpitima?

“Kao bivši trkač, obojici bih to poželeo. Voleo bih to da vidim, iako znam da bi to otvorilo rupu na drugoj strani, jer obojica sjajno rade u kabini. Ako obojica budu sedeli u automobilima, onda ćemo morati da popričamo o tome da li bismo možda mogli da dobijemo još komentara iz kokpita. Za Šajdera bi to značilo da njegova plata u TV kući teče i dalje, a da ima i dodatne prihode kao trkač”, našalio se Austrijanac.

Berger posebno analizira Tomčikovu specifičnu situaciju. Svoje najveće uspehe on je postigao kao DTM takmičar, ali je zapravo “između linija fronta” jer njegov otac Herman Tomčik, predsednik sportskog odseka ADAC, rukovodi sada direktno suparničkom serijom GT Masters. Odnosi između dve organizacije i ranije su bili zategnuti, a sada je sve utoliko gore jer se obe serije baziraju na istoj, GT3 platformi.

“Martinu uopšte nije lako s tim konfliktom koji postoji jer njegova porodica vodi ADAC GT Masters”, dodao je DTM šef. “On je uvek apsolutno fer, uvek učtiv, uvek se mnogo trudi. Kod njega osećate da živi za DTM i da mu je DTM jednostavno najbliži. I zato bih mu još jednom poželeo da dobije kokpit.”

Isto to Berger želi i Šajderu, u čiji povratak veruje i završava novom šalom: “Računam da ću ga videti na startu 2021. Onda bih možda ja stajao na zidu boksa i rekao mu: “Izbaci ga napolje!”