Rast posle triler pobede na Lauzicringu: Iznenađen sam, trka je trajala krug duže nego što sam očekivao

Nova trka i novi doprinos DTM istoriji: Rene Rast je osvojio drugi sprint na Lauzicringu s prednošću od samo 89 hiljaditih u odnosu na Audi kolegu Nika Milera.

To, međutim, ipak nije apsolutno najtešnji finiš u istoriji serije, već repriza razlike koja je 1996. postojala između “opela” Klausa Ludviga i Uvea Alcena na cilju na Norisringu.

Rast je startovao treći, kolonu je prvi put poveo u trećem krugu, a zatim su se on i Frajns nekoliko puta smenjivali na čelu. U finišu je, kao i na Spa, morao da upotrebi sve svoje iskustvo da zadrži nadirućeg Milera, a život mu je otežalo to što je kariranu zastavu očekivao krug ranije. Ipak, u brandenburškoj triler završnici branilac titule odoleo je i poslednjem napadu svog švajcarskog suparnika, vratio se na drugo mesto na tabeli i najavio povratak u bitku za krunu (ako se uprkos povećem bodovnom zaostatku iko usudio da ga ovako rano otpiše).

“Trka je bila veoma zabavna iz kokpita, siguran sam da je tako bilo i gledaocima”, rekao je Rast. “Dobro sam startovao s trećeg mesta, ali me je Frajns malo blokirao i na prvoj krivini sam nakratko morao da siđem na travu da bih ga izbegao. Borba s Robinom je i kasnije bila žestoka. Rano smo izveli pitstop, pre Robina i Vitmana, a znao sam da će Miler na kraju imati bolje gume.”

“Naša strategija je bila odvažna i bilo je prilično tesno, ali nam je na sreću upalilo. Potpuno smo promenili setap automobila i bilo mi je mnogo lakše da ga vozim nego u subotu. Kad sam ponovo prestigao Robina, bio sam u stanju da dobro pazim na gume. Video sam kako mi Miler prilazi sve bliže i bio sam stvarno iznenađen što je trka trajala krug duže nego što sam očekivao.”

Miler je krenuo s drugog mesta i u početku je izgubio korak s Audi kolegama. Za razliku od Rasta i Frajnsa on je vozio dugačku prvu smenu i kasno je menjao gume kako bi ih imao u što boljem stanju za kraj. To mu se isplatilo: iz boksa je izašao sedmi, do karirane zastave nanizao je protivnike i probio se do drugog mesta.

“Na startu je prianjanje bilo slabo i izgubio sam korak”, objasnio je Švajcarac, koji idućih dana očekuje prinovu u porodici. “Zatim su Rene i Robin ispred mene vozili relikros i nakratko sam imao čist put pred sobom. Međutim, u trećoj krivini sam bio na spoljnoj strani, auto je podupravljao, Vitman me je obišao i pao sam na četvrto mesto. Posle toga sam imao težak posao jer sam izgubio dosta mesta nakon zamene guma. Klonio sam se nevolja i pazio sam na gume. Izgledalo mi je da subotnja trka traje celu večnost, a u ovoj nedeljnoj sam se molio da traje jedan krug duže. Nažalost, bila je za jedan krug prekratka, a meni je za pobedu falila trećina dužine automobila.”

Žestoka je bila i borba za treće mesto, a izborio ga je “BMW”. Nedeljni podijum Bavarskih motornih radionica zasluga je dvostrukog šampiona Marka Vitmana, koji je u završnici zbacio “audi” Robina Frajnsa na četvrtu poziciju. Ovaj rezultat je i mali jubilej za BMW – tristoti podijum u kategoriji. Temelj svog rezultata Vitman je položio na otvaranju trke: odlično je startovao i probio se sa sedmog na treće mesto.

“Dobro je što sam ponovo na podijumu. Početna situacija je bila teška, startovao sam sedmi, ali su me je izuzetno dobar start i sjajan prvi krug doveli do trećeg mesta. Zatim sam se borio sa Frajnsom i Rastom, a u pretposlednjem krugu sam spektakularno prestigao Robina. Ipak, mora da se kaže da je zaostatak za “audijem” i dalje preveliki i u kvalifikacijama i u trci. Treće mesto je pristojan rezultat, ali moj je cilj da se vratim na sam vrh, a od toga smo još daleko”, izjavio je Vitman.

Šef BMW motorsporta Jens Markvart podičio se tristotim podijumom brenda u prestižnoj turing seriji, a zatim je pohvalio Vitmana: “Marko je vozio izvanrednu trku i malo pre cilja izveo je briljantno i inteligentno preticanje, koje mu je donelo treće mesto. Posle teških kvalifikacija naši automobili završili su i na pozicijama 6, 7 i 9, čestitam svima na tome. Usredsredili smo se na trku, što znači da smo u kvalifikacijama pravili kompromise. Iduće nedelje moramo bolje da se nosimo s tim kompromisom, jer je lakše trkati se kad startujete pri vrhu. U celini, izveli smo veliki napredak u poređenju sa Spa-Frankoršampom, to moramo da potvrdimo idućeg vikenda.”

Treći put u dva vikenda Frajns nije pretvorio pol-poziciju u pobedu, ali je – ako mu je to uteha – izvezao najbrži krug trke 2, u vremenu 1:16.992 (prosek 162,625 km/h). Holanđanin je priznao da u predsezoni nije očekivao tako dobar kvalifikacioni tempo, kao i da mora da poradi na trkačkom.

“Trka teško da može da bude uzbudljivija”, komentarisao je Diter Gas, šef Audi sporta. “Do poslednjeg kruga nije bilo očigledno ko će pobediti. Drago mi je što smo postigli još jednu dvostruku pobedu i što smo pokazali izuzetne performanse u kvalifikacijama, osvojivši prvih šest mesta na startu. DTM je takav da nikad ne smete prestati da se poboljšavate.”

Na Lauzicringu je u nedelju bilo sunčano i vruće (temperatura vazduha 29°C, asfalta 47°C) i habanje guma igralo je značajnu ulogu.

Svoja zapažanja o takmičarskom danu izneo je šef serije Gerhard Berger: “Ceo vikend je bio dobar, a nedeljna trka uzbudljiva. Posebno mi je drago što je BMW uspeo da ponovo završi na podijumu i što je sada vrlo blizu vrha. Ipak, Audi je i dalje veoma jak. Super je bila bitka između Rasta i Milera, razlika od 0.089 sekundi na cilju znači da je to bio foto finiš. Bilo bi lepo da smo imali i “BMW” kao treći auto za taj foto finiš, ali je bilo uzbudljivo, kako navijači žele. To je DTM suština.”

Šampionat se vraća u akciju već sledećeg vikenda na istom mestu, ali na 4,5 kilometra dugačkoj GP konfiguraciji Lauzicringa. Taj nastavak Miler dočekuje sa 100 bodova, Rast ima 61, Frajns 58, a Vitman je najbolje rangirani pilot kuće iz Minhena, drži šesto mesto sa 28 poena. Audijev tim Abt sportslajn vodi u ekipnom poretku, a u proizvođačkoj konkurenciji brend iz Ingolštata ima 283 boda naspram 107 koliko je osvojio BMW.