Registracija za DTM 2021. košta 59.000 evra po automobilu, Berger očekuje i Mercedes

DTM promoter Gerhard Berger očekuje da će se Mercedes vratiti u DTM kada šampionat iduće godine započne novi život kao takmičenje zasnovano na GT Pro (unapređenim GT3) pravilima, fokusirano na klijentske timove.

Prelazak nemačke tradicionalne serije na GT standard i predstojeći nestanak fabričkih ekipa otvara vrata prvenstva nizu novih proizvođača, koji će biti zastupljeni posredstvom svojih mušterija.

Fazu svog postojanja koja je trajala od 2000. do ove godine DTM završava posle dve sezone provedene sa automobilima Klase 1 i sa dva aktivna proizvođača, Audijem i BMW-om, te po jednim klijentskim timom kuće iz Ingolštata i kuće iz Minhena.

Mercedes je (uz Opel) bio jedan od glavnih protagonista bitke za novo rođenje ovog šampionata posle njegovog gašenja 1996. godine.

Međutim, i “trokraka zvezda” iz Štutgarta napustila je DTM na kraju pobedonosne 2018. i time u stvari otvorila seriju događaja čiji je ishod ovo što se sada sa serijom dešava.

Sada Berger očekuje da će nova GT Pro pravila privući Mercedes da se takmiči sa GT3 automobilima iz Ingolštata i Minhena.

“Audi će biti tu sa četiri automobila, njih će svakako prijavljivati privatne ekipe”, izjavio je Berger.

“BMW će biti tu sa zakašnjenjem, zbog kasnije homologacije “BMW M4 GT3”, ali možda će neki timovi već pre toga nastupiti s “BMW M6”.

“Očekujem da tu bude i Mercedes-AMG. Što se tiče ostalih proizvođača, Aston Martina i Meklarena, s njima smo u veoma bliskim razgovorima.”

“Ali, pravila još nisu dovršena, još ima detalja koje treba razraditi. Kada to bude učinjeno, mislim da pregovori i razgovori mogu da postanu još intenzivniji. Mislim da ćemo za četiri nedelje biti u prilici da kažemo mnogo više.”

Prema Bergerovom tvrđenju, čak se četrdeset timova raspitivao kod organizatora za nova pravila, ta čiji detalji još nisu zaokruženi. Međutim, Austrijanac upozorava da to ne znači da će u 2021. biti i 40 prijavljenih ekipa.

Proces registracije za takmičenje u idućoj godini počinje ovog čevrtka, uz ranu pogodnost u ceni koja iznosi 59.000 evra po automobilu. Ovaj popust se odnosi na prva četiri automobila svakog proizvođača i na prvih 20 automobila svih brendova.

Redovnu cenu registracije od 99.000 evra platiće ekipe koje se prijave između 1. decembra i 28. februara.

Svaka kasnija prijava koštaće 129.000 evra po automobilu.

Upitan koliko automobila očekuje na startnoj rešetki u 2021, Berger je odgovorio: “Za to moramo da sačekamo i vidimo. Na kraju, morate u jednom trenutku ustanoviti rok za registracije i onda ćete videti ko se prijavio.”

“Ali, u ovom trenutku imam osećaj da možemo da imamo veoma moćnu startnu rešetku. Ja bih bio zadovoljan sa 18 automobila, ali u isto vreme i pomalo razočaran. Trebalo bi da ih bude više.”