Super GT će zadržati pravilnik Klase 1 i ako DTM od njega odustane

Dok će DTM će radi svog opstanka možda morati da odustane od tehničkog pravilnika Klase 1 i pređe u GT3 vode, njegova partnerska japanska Super GT serija držaće se te platforme u doglednoj budućnosti.

Dugogodišnja saradnja nemačkog promotera ITR i japanskog GTA iznedrila je set unificiranih pravila koja poznajemo pod nazivom Klasa 1.

U opticaju su različite teze o tome da li je tehnička kompatibilnost DTM i Super GT automobila (klase GT500) osmišljena da bi rezultirala jedinstvenim šampionatom koji bi postao i globalni, ili je namera bila “samo” da omogući Tojoti, Hondi i Nisanu da voze DTM, a nemačkim parnjacima, Audiju i BMW-u da se trkaju u Japanu.

Nije se desilo ni jedno ni drugo, ali je to sada i manje važno. Budućnost Klase 1 na evropskom tlu ozbiljno je dovedena u pitanje, jer je DTM zapao u teške probleme ostavši bez R-Motorsport Aston Martina, i, mnogo važnije, zbog najavljenog odlaska Audija. Zato je – a to je javno priznao i ITR šef Gerhard Berger – najverovatniji izlaz za nemačku premijum seriju prihvatanje GT3 tehničke platforme i napuštanje Klase 1 posle samo dve sezone (od kojih druga nije ni počela).

DTM nevolje ne dotiču Japance i tamo nema dilema. Super GT šef Masaki Bando rekao je da će njegovo takmičenje ostati verno Klasi 1, bez obzira na pravac koji Nemci u budućnosti zauzmu.

Super GT je međunarodno cenjen, ali ne i dovoljno poznat. Zajednička Super GT/DTM “Trka snova”, vožena u novembru na Fudži spidveju skrenula je pažnju na ovu seriju, ali daljih koraka s ciljem njene međunarodne promocije jednostavno nema.

Japanci su prvi uveli dvolitarske turboprehranjivane motore (DTM ih je primenio 2019), ali su tek od 2020. GT500 automobili potpuno u skladu s pravilnikom Klase 1. Da bi se to postiglo, i u Japanu su usvojli definisane standardne delove, a i arhitektura nove “honde NSX” (na naslovnoj fotografiji) potpuno je promenjena. Ona sada ima motor napred, umesto centralno i pozadi.

“Prošle godine smo uspeli da u novembru održimo posebnu zajedničku DTM/Super GT trku i mi smo u GTA ponosni na činjenicu da smo uspeli da izvedemo veliku stvar u globalnim razmerama i svi koji su uključeni osećaju da smo izveli korak napred”, rekao je Bando.

© SUPER GT

“Međutim, pandemija koronavirusa imala je ogroman uticaj na DTM i kako se Audi povlači iz serije, ja razumem tešku situaciju u kojoj se našao ITR kao DTM promoter. Bilo bi najbolje ako bismo mi i DTM mogli da održimo još jednu zajedničku trkačku manifestaciju, ali to će izvesno vreme biti teško.”

“Međutim, pravila Klase 1 koja smo razvili s ITR organizacijom predstavljaju tehnička pravila i zato će Super GT nastaviti da radi po njima u GT500 klasi. I u budućnosti ćemo nastaviti da sarađujemo sa ITR organizacijom.”

Super GT serija sastoji se od dve klase, GT300 i GT500, koje se trkaju zajedno, a boduju odvojeno. Kada se govori o Klasi 1, na umu se ima samo najjača klasa serije, GT500, namenjena isključivo proizvođačima.

Na zbirnoj listi celosezonskih učesnika šampionata ima impresivnih 45 automobila, od kojih su 15 GT500 (Klasa 1) specifikacije. Njima se na startnoj rešetki priključuje još 30 automobila koji spadaju u GT300 klasu i uglavnom su GT3 standarda.

U GT500 su aktivne fabričke ekipe Honde, Nisana i Tojote (ranije posredstvom brenda Leksus), već decenijama verne šampionatu. Među GT300 timovima nalaze se i oni sa fabričkom podrškom, nju na primer pruža Subaru.

Petorica od 30 pilota GT500 klase nisu Japanci: Nik Kasidi i Saša Fenestra trkaju se za Tojotu, Bertran Baget za Hondu, a Roni Kvintareli i Jan Mardenbro za Nisan.

Baget tvrdi da je stanje Super GT serije u Japanu toliko zdravo i dobro da pomenuta međunarodna promocija ovom takmičenju uopšte nije potrebna.

“Iskreno verujem da nam to stvarno nije potrebno (da unapređujemo Super GT internacionalni profil)”, izjavio je Belgijanac za Motorsport.com.

“Šampionat je neverovatan, imamo mnogo navijača, mnogo sponzora, mnogo dobrih vozača. Japanci su zaista brzi, za mnoge od njih se u Evropi čak i ne zna, ali mogu vam reći da jesu brzi.”

“Nivo je tako visok, a šampionat je vrlo zdrav. Svaki vozač je plaćen, proizvođači ulažu mnogo novca u šampionat, traje i rat među proizvođačima guma, što je takođe neverovatno.”

“Verujem da im i nije porebna internacionalna promocija, ali se nadam da će nastaviti pravcem Klase 1, jer imamo neverovatan šampionat i stvarno neverovatne automobile.”