Test ipak nije bio formalnost: Harison Njui vozi treći WRT “audi RS 5 DTM” u 2020.

WRT audi RS 5 DTM

Klijentski DTM tim Audija, belgijski WRT, promenio je vozačku postavu za dolazeću sezonu i u kokpit trećeg “RS 5 DTM” automobila smestiće 21-godišnjeg Engleza Harisona Njuija.

Sin slavnog F1 konstruktora Adrijana Njuija preuzeće sedište koje je trebalo da pripadne četiri godine starijem Edu Džonsu, bivšem Indikar trkaču, inače državljaninu Dubaija.

Džons je prvobitno najavljen kao jedan od trojice WRT pilota u DTM kampanji 2020, zajedno sa Ferdinandom fon Habzburgom i još jednim početnikom, Fabiom Šererom.

Međutim, nesuđeni DTM debitant je zbog ograničenja putovanja ostao zaglavljen u Dubaiju za vreme četvorodnevnog junskog zajedničkog predsezonskog testa na Nirburgringu. Stoga je poslednjeg dana za volan WRT automobila seo Njui i zabeležio deveto vreme te sesije, sedam desetinki iza tada najbržeg Renea Rasta.

U to vreme zvanični stav ekipe glasio je da je Njuijeva vožnja samo test angažman i ništa više.

Njui je u auto-sportu aktivan od 2007. godine. U takmičarskoj biografiji ima karting, Formulu 4, Formulu 3, Evropsku i Azijsku Le Man seriju, japansku Super Formulu, Britansko GT prvenstvo i američki IMSA šampionat. Na ovogodišnjem Roleksu 24 na Dejtoni bio je član prvoplasirane posade u LMP2 klasi.

Za 2020. godinu nije imao ugovoren angažman, a sada mu predstoji puna debitantska DTM sezona, počev od avgustovske runde na Spa-Frankoršampu koja šampionat otvara.

“Uzbuđen sam što se priključujem WRT timu Audi sport u DTM sezoni 2020”, kazao je Njui.

“Tim je prošle godine imao fantastičnu debitantsku sezonu, imaju mnogo iskustva i nadam se da će to svoje znanje moći da prenesu na mene, jer je ovo moja ruki sezona.”

“Jedva čekam da startujem na Spa. Predsezona je svima bila mnogo duža od očekivane i nema boljeg mesta za početak od Spa, jedne od najboljih staza na svetu.”

“DTM je istorijski šampionat i čast mi je što u njemu učestvujem, jedva čekam da počnem ruki sezonu i da se uključim u tako jaku konkurenciju. To će za mene biti dobar izazov i zato sam veoma uzbuđen.”