U 2020. bez Super GT/DTM trke snova?

Mali su izgledi da će ove godine biti drugog izdanja “Trke snova”, zajedničkog nastupa DTM i Super GT automobila klase GT500.

Primarni razlog za njeno neodržavanje bila bi pandemija koronavirusa, koja je poremetila kalendare oba šampionata i njihove završetke pomerila je za mesec novembar, ili još kasnije.

Prvi okršaj nemačkih i japanskih automobila, skrojenih po pravilima Klase 1 odigrao se 23-24. novembra 2019. na Fudži spidveju. Super GT je je sezonu bio završio tri sedmice ranije, a DTM svoju još početkom oktobra.

Kao uvod u “Trku snova” poslužilo je vajldkard gostovanje po jednog “leksusa”, “nisana” i “honde” na DTM finalu u Hokenhajmu.

Dva na Fudžiju vožena sprinta nisu imala za šta da se boduju, ali zbog toga nisu bila manje uzbudljiva. Na njima je učestvovalo 7 DTM automobila (četiri “audija”, tri “BMW-a”, Aston Martin nije išao u Japan), dok je domaćine predstavljalo 15 primeraka Super GT tehnike (šest “leksusa”, pet “hondi” i četiri “nisana”).

Svi su vozili na Hankuk pneumaticima, tokom vikenda nije korišćen Balans performansi, a pobednici su bili Nik Kasidi u “leksusu” i Narain Kartikejan u “hondi”.

Manifestacija na Fudžiju ocenjena je kao uspešna, bilo je planova da se 2020. upriliči i njeno novo izdanje, što bi s tehničke strane bilo još jednostavnije jer su ove godine svi Super GT automobili u potpunosti u skladu s pravilima Klase 1.

Međutim, ni jednom ni drugom organizatoru prioritet nije demonstracija saradnje i uravnoteženosti mogućnosti tehnike izrađene po zajedničkom pravilniku, već kako da započnu i potom završe svoje takmičarske sezone.

DTM je planirao da startuje sredinom jula na Norisringu, ali produžena ograničenja masovnih okupljanja u Nemačkoj i Belgiji znače da će početak kampanje 2020. biti dodatno odložen. Aktuelni provizorni kalendar predviđa kraj sezone polovinom novembra.

S druge strane, Super GT je bio prinuđen da odloži otvaranje svoje sezone na Okajami i premesti ga u sredinu jula. Potom su odložene i runde na Fudžiju i Suzuki, a organizator još traži nove termine za planirana gostovanja na Buriramu i Sepangu, koja bi mogla da budu izvedena u decembru, ili čak i januaru.

To bi značilo da bilo kakav zajednički nastup sa DTM-om mora da se odigra tokom Super GT sezone.

Portal Motorsport.com potražio je komentar predstavnika obeju serija, ali su oni odbili da se izjasne.

Zato se oglasio portparol Fudži spidveja, staze koja je zbog covid-19 pandemije već izgubila rundu FIA WEC prvenstva 2020, rekavši da je malo verovatno da će staza moći da ugosti i “Trku snova”, povrh svih domaćih trka koje su odlagane a treba da se izvezu do kraja 2020.

Moguća alternativna japanska odredišta, poput Suzuke ili Motegija, kao prioritet imaju održavanje svojih krunskih i najisplativijih događaja u sezoni, trka Formule 1 i MotoGP šampionata, koje su im najvažnije radi spasavanja poslovnog bilansa 2020.

Osim što je teško naći podesan datum i lokaciju za “Trku snova”, pitanje je i da li bi DTM vozači i prateće ljudstvo uopšte mogli da kroče na tle Japana do kraja godine. U ovu zemlju je trenutno – osim u izuzetnim okolnostima – zabranjen ulazak građanima 87 stranih država, od kojih su 47 evropske (Japanci tu ubrajaju i samoproglašeno Kosovo).

Najnoviji problem s kojim se DTM suočava – odlazak Audija po isteku aktuelne sezone – takođe nimalo ne govori u prilog eventualnom održavanju “Trke snova”, jer će Nemcima prioritet biti da spasu svoju tradicionalnu i popularnu seriju. Ukoliko je to uopšte moguće.