Borković pred start sezone: U TCR Evropa je uvek jaka konkurencija, ali čini mi se da je ove godine možda najjača do sada

Foto: Privatna arhiva

Srpski automobilista Dušan Borković ove sezone se vraća na veliku evropsku scenu, posle osvojene titule u TCR Istočna Evropa 2020.

On će voziti TCR Evropa u “audiju RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing, a sezona startuje ovog vikenda na Slovakija ringu.

U 2020. je saradnja s ekipom M1RA delovala perfektno, a i “hjundai” je funkcionisao tako i činilo se da ti odlično leži. Zbog čega promena tima i automobila, da li su motivisane onim što je “audi” prikazivao 2020. u TCR EUR i WTCR?
“M1RA je za mene bila perfektna. “Hjundai” je bio za nijansu sporiji, po meni, zbog lošeg Balansa performansi. Međutim, mojim dobrim vožnjama, ali i zbog slabije konkurencije, ja sam uspeo da pobedim na svim trkama. Delovalo je sve izuzetno dominantno, ali nije to bila prava slika. Tim sam promenio jer sam dobio poziv i veoma dobre uslove koji se ne odbijaju. Što se tiče automobila, nisam bio povučen rezultatima koje je “audi” imao u prošloj sezoni jer nisam pratio ni TCR Evropa, ni WTCR. Naknadno sam saznao da je u WTCR bio peti, dakle ne baš brilijantno, a u Evropi prvi, što je odlično.

Da li misliš da će “i30” pasti u drugi plan pred “elantrom” i da li makar na osnovu glasina možeš da prognoziraš kako će se “elantra” pokazati kao jedan od dva nova TCR modela?
“Mislim da to neće smeti da se desi. Po tome će i stariji “audi” pasti u drugi plan u odnosu na noviji. Načuo sam da “elantra”, za sada, ima izuzetno dobar BOP i mislim da će morati nešto da promene, s obzirom da ima mnogo bolji BoP nego “i30” što mislim da nije fer.

Kako si napravio kontakt i aranžman s Komtuju rejsingom? Odakle ideja?
“Pozvali su me i ponudili „paket” koji se ne odbija. Bila mi je čast”.

Iako si poznato ime na TCR i turing sceni, da li ćeš ipak morati da se “nametneš” i da uspostaviš autoritet u belgijskom timu, u kom si prvi put, i sa takvim sastavom timskih kolega?
“O Nikoli Bartu ne znam mnogo, ali sa Koronelom će biti izuzetno teško. On je stari vuk, sa mnogo iskustva i izuzetno je težak na stazi. Sigurno je da ništa neću pokušavati da nametnem. Kako bude tekla sezona, sve će samo po sebi doći na svoje mesto. Tako će se najbolje videti ko je gde.

U TCR takmičenjima je najvažnije redovno osvajati bodove – nije potreban bolji dokaz od Benanija 2020. Hoćeš li usvojiti taj pristup za ovu godinu?
“Ne volim da imitiram nikoga, niti da usvojim neku taktiku a priori. Svaka pojedinačna trka će zavisti koliko od mog raspoloženja, toliko i od svih onih faktora koji inače utiču na ishod trke, a znamo da je umeće vozača samo jedna od stavki”.

“Audi” je prvi troprostorni TCR auto u kom ćeš se trkati i tvoja prva limuzina od TC1 “kruza”. Koliko si ga testirao i gde i koje si utiske o njemu stekao?
“Automobil sam baš malo isprobao. Više sam imao “shakedown” da mi nameste sedišta i poziciju. Prave performanse automobila ću videti tek na prvoj trci. Tada ću videti i kako mi leže nove gume, koje su potpuno drugačije od svega što sam do sada vozio”.

Komentar o BoP-u “audija”?
“Cele prošle godine je bio jedan BoP i sada su ga iz meni nepoznatog razloga promenili, tako da je Audi dobio dodatnih 20 kilograma i podignut je za 1 cm”.

Koje staze očekuješ da će ležati tebi i “audiju”, kojima se raduješ, da li te neka zabrinjava? Ako smo u pravu, ti nisi vozio samo Nirburgring?
“Tako je, jedino Nirburgring nisam nikada vozio, ali siguran sam da ću se i na nju brzo priviknuti. Vozači koji su je prošli poput Koronela i Askone će sigurno u početku biti brži, ali ne sumnjam da ću se i ja brzo adaptirati. Meni je svaka od preostalih šest staza na neki način dobra. Generalno svim stazama pristupam na isti način. Prema nekima možda imam lepše emocije zbog uspeha koje sam na njima postizao, ali kada sednem u kola i počne trka, svaka je staza ista”.

Trenutno potvrđena konkurencija: Askona (ponovo), Koronel, Langefeld, Homola, Bart, Jelmini – verovatno dolazi i Benani. Neki komentar o njima?
“U TCR Evropa je uvek jaka konkurencija, ali čini mi se da je ove godine možda najjača do sada. Svi navedeni automobilisti su brzi i sve ih poštujem, možda bih Askonu izdvojio, pogotovo što vozi novi “seat” koji se na trkama drugih TCR šampionata pokazao kao superioran, pogotovo sa ovim BoP-om”.

WTCR vajldkard nastup, da li je realno, želiš li ga i pokušavaš li da to izvedeš ove godine?
“Za sada mi je fokus samo na Evropi, o WTCR-u nisam razmišljao uopšte ove godine”.

Strategija TCR Evropa kampanje: stalno ćeš gledati krupnu sliku, ili se fokusiraš na svaki vikend pojedinačno?
“Fokusiraću se na svaku trku pojedinačno, to je ono kako uvek pristupam takmičenjima. Naravno da mi je bitan konačni ishod, ali idem trku po trku i na svakoj pojedinačno dajem svoj maksimum”.

Ciljevi TCR Evropa kampanje: čime bi bio zadovoljan u 2021? Da li je najzad vreme za tu titulu?
“Kao što sam rekao, konkurencija je izuzetno jaka i na svakoj trci će biti najmanje 10 vozača koji će se boriti za pobedu. Tu su i veoma brzi vozači “honde” koje niste pomenuli. Bio bih zadovoljan da se u svakim kvalifikacijama nađem u prvih deset, a velikim uspehom za mene i Srbiju bih smatrao da u generalnom plasmanu na kraju sezone budem u prvih pet, ali to neće biti lako uopšte”.

2 Comments

  1. Још нисте објавили слике Дуциног Аудија, а сви су то већ објавили. Откуд то да Дуца сад има број #162 ?

    • “Audi” je bio samo crtež, a broj 162 je zato što je Džek Jang ranije bio prijavljen pod brojem 62.

Comments are closed.