Šainović rezimirao svoju 2023, i otkrio planove za 2024: Naredne sezone se vraćam na stazu!

Srpski automobilista Predrag Šainović odvezao je samo jednu trku tokom 2023. koja se završila udesom.

On je planirao da, posle osvojene šampionske titule u GT trkama izdržljivosti, cele sezone vozi sprint, ali mu je taj udes poremetio planove.

Vikend na Ošerslebenu u aprilu 2023. započeo je nizom problema sa “mercedesom AMG GT4” ekipe Lema rejsing, a o tome, kao i o planovima za 2024, Šainović je pričao za naš portal.

“Pre početka sezone sam odvezao samo jedan predsezonski test na Muđelu i ne mogu da kažem da sam bio sasvim spreman da nastavim pobednički niz iz 2022. Kad sam stigao u Nemačku, već u petak na treningu auto je prijavio grešku na motoru. Kompjuter je pokazao različitu temperatutu levoj i desnoj izduvnoj grani. Lema rejsing je odmah kontaktirao podršku u AMG, gde su inženjeri rekli da se promene svećice i kablovi, što je moj tim i učinio. Kad sam ponovo izašao na stazu, kompjuter mi je dao crveno upozorenje, da odmah stanem ili da pokušam da dođem do boksa. Bilo je jasno da je u pitanju mnogo veći problem”, priseća se naš trkač.

Ekipa je pokušavala na sve načine da osposobi auto za dalji tok vikenda. Šainović od planiranih šest izlazaka na stazu pre trke nije uspeo da odveze ni jedan brzi krug, ali je bilo važno da auto ipak može da startuje u prvom sprintu.

“Da stvar bude još gora, nikad ranije nisam vozio na Ošerslebenu, i treninzi su mi bili jedina prilika da se upoznam sa stazom, što se do starta trke nije dogodilo. Sve vreme sam bio fokusiran na to da auto radi, uopšte nisam stigao da se bavim finesama, tačkama kočenja i svim onim stvarima koje su potrebne kao priprema za trkanje”.

Foto: ESET v4 cup

“Na severu Nemačke je u aprilu još veoma hladno, temperatura staze je bila ispod deset stepeni, pa je velika misterija za sve trkače bila koje gume staviti. Pola takmičara odlučila se za pneumatike za kišu, neki su stavili semislikove, a ja sam se odlučio za potpuno novi set guma za suvo, što se ispostavilo kao pogrešno. Već dok sam izlazio na stazu za krug za zagrevanje video sam da auto bukvalno kliza po pisti, bez imalo prianjanja. U krugu za zagrevanje sam video da auto beži i napred i nazad i šta god da sam radio i pokušavao da stabilizujem auto, nije dalo rezultate. Tu sam izgubio sigurnostn i auto i u sebe”.

Šainović je inače poznat po tome da ne odustaje lako i da daje sve od sebe da bude konkurentan, pa se uhvatio u koštac i sa novonastalim problem i hrabro ušao u trku.

“Fokusirao sam se na dva “BMW M4”, koji su bili u mojoj klasi i koje sam morao da preteknem da bih napravio dobar rezultat. Video sam da su oni mnogo sigurniji, stabilniji, da poznaju stazu… Moja najveća greška je bila što sam odmah nakon starta počeo da se trkam, a gume, takve kakve su bile, pride nisu bile ni dobro zagrejane. Na polovini prvog kruga sam ušao u preticanje, nagazio na takozvanu “kobasicu” i izleteo sa staze pri brzini od oko 110 kilometara na sat. Udario sam levom stranom, uništio dobar deo auta, iščupao točak, nisam bio povređen, mada sam kasnije tokom dana imao mučninu, ali sam ostao na nogama”.

Naš as je odmah bio svestan činjenice da je šteta na autu ogromna, i da će biti podvig osposobiti ga, ne za nastavak vikenda, već i za nadolazeće trke.

“Ta šteta me je potpuno finansijski iscrpela, jer sam novac koji sam obezbedio za prva tri vikenda preusmeren na sanaciju štete. S druge strane, to je bio težak psihološki udarac za mene. Kad su mi se i ranije dešavali udesi, osećao sam uvek neku odbojnost prema trkama, koja nije dugo trajala, ali koja je veoma neprijatna. Iako smo svi mi automobilisti itekako svesni da su nesreće sastavni deo trkanja, kad se udes dogodi to poljulja čoveka”.

Finansije su bile i glavna prepreka za nastavak sezone “najbržeg doktora”, pa je trke posmatrao uglavnom iz boksa Lema rejsinga.

“Posle nekoliko dana vratila mi se želja da se ponovo trkam, ali je racio preovladao, otišao sam na Red bul ring, i posle razgovora sa Mirkom Marinšekom ipak odlučio sa samo posmatram sa strane. Ne mogu da kažem da mi je trkanje nedostajalo, jer sam odlazio na vikende, bio prisutan, nekoliko puta sam za Lemu vozio “taksi” i malo se bavio instruktažom za amatere, na Muđelu, Kremoni, Grobniku… Inače sam realan čovek, bio sam svestan svoje situacije, i već sam se polako okretao planovima za 2024″.

Šainović dodaje da je posle četiri godine u ESET kupu shvatio i da je trkanje u toj seriji zapravo i najmanji izazov, odnosno, da konkurencija u GT klasama prilično skromna.

“ESET je dobar za monomarka serije, Klio i Tvingo kupovi su odlični, TCR takođe, ali u GT klasi ima mnogo različitih tipova automobila, jačih i slabijih, svi voze zajedno. Ni tebi kao vozaču nije jasno ko ti je zapravo konkurent, a gledaocima je potpuno zbunjujuće. Tu se gubi čar trkanja, jer se boriš sa štopericom, ili nekim konkurentom kog markiraš, ali nema nekog naročitog zadovoljstva. Zato mi i nije bilo krivo što sam propustio ostatak sezone”.

Što se predstojeće godine tiče, Šainović kaže da će sigurno nastaviti saradnju sa Lema rejsingom, ali da još nije siguran gde će i šta će voziti.

“Sa Lemam rejsingom imam zaista dugogodišnju saradnju, zajedno smo napravili sjajne rezultate i naš odnos se s godinama produbljivao. Nikad mi nije ni na pamet palo da tražim drugu soluciju za svoj trkački angažman. Imamo neke okvirne planove za 2024, ali ne mogu zasigurno da najavim šta će to biti. Ima nekoliko novih trkača koji su vozili tokom 2023, svi smo džentlmeni, odlično se razumemo i mislim da ćemo lako napraviti dogovor da delimo kokpit, samo dok zatvorimo finansijsku konstrukciju. Ono što mogu da otkrijem u ovom trenutku je da je u planu novi automobil, za klasa bolji od “mercedesa”. I mogu da potvrdim da se vraćam trkama i da ćete me gledati na stazama širom Evrope u ovoj godini”.

“Svi koji me poznaju znaju da ja ne mogu bez trka. To je sastavni deo mog života, iako nisam profesionalni vozač, taj hobi mi je veoma važan i koristim svaku priliku i mogućnost da se trkam. Radujem se novim izazovima, kojih će sigurno biti u 2024. Voleo bih da vozim Spa-Frankoršamp, to bi mi bila kruna automobilističke karijere, da se trkam u autu sa više od 600 konja na toj legendarnoj pisti. Od sna da vozim “jugo” na Beranovcu kad sam bio dete, to mi je drugi najvažniji san koji želim sebi da ispunim”, završio je Šainović.