Askona: Harama je staza stare škole, trebalo bi češće tu da vozimo

Nije samo novi TCR šampion Evrope Mehdi Benani imao razloga za zadovoljstvo posle trkačkog vikenda na Harami.

Po neuobičajenom rasporedu, u subotu su na španskom autodromu održane obe trke finalnog vikenda kontinentalne serije, na kojima su pobede upisali Mikel Askona u staroj “kupri” i Džon Filipi u “hjundaiju”.

Druga mesta osvajali su Tedi Klere u “pežou” i Benani s “audijem”, a do trećeg stepenika podijuma došli su Mato Homola s “hjundaijem” i Žilijen Briše u “pežou”.

Askona je u trci 1 obezbedio treći uzastopni trijumf u TCR Evropa – nizu od dva slavlja na Spa-Frankoršampu dodao je i treće, na domaćem terenu i stazi koju je za razliku od ogromne većine suparnika poznavao.

U prvoj subotnjoj vožnji on je startovao s pol-pozicije, a trku po vlažnoj pisti opisao je kao savršenu jer je na cilju imao 5 sekundi prednosti.

“Izgledalo je lagodno, ali sam morao da ostanem usredređen i da pokušam da ne grešim, uslovi su bili vrlo teški. U pojedinim trenucima sam gubio kontrolu nad automobilom, a onda sam uspevao da je povratim. Zatim sam kazao sebi: ‘OK, Mikel, opusti se malo, imaš veliku prednost nad drugoplasiranim.”

“Sigurnosni auto je intervenisao dva puta i nije bilo lako održati gume zagrejanim, naročito sam morao da pazim na one zadnje. Na prvom restartu sam izgubio auto i skoro sam sleteo u šljunak, ali sam posle kontrolisao stvari.”

“Meni se Harama sviđa jer je staza stare škole, volim da se takmičim u komplikovanim uslovima. Mislim da bi trebalo češće da vozimo ovde, mesto je neverovatno”, zaključio je Askona, koji je trku 2 završio na četvrtom mestu.

I Tedi Klere je održavanje temperature guma pomenuo kao najveću komplikaciju u trci 1

“Naporna trka, komplikovani uslovi, ali je svima bilo isto. Bila su dva perioda vožnje iza sigurnosnog automobila i nije bilo lako izaći s njima na kraj i dva puta restartovati od nule. Iako je izgledalo da je staza vlažna, mi smo odabrali slikove i bilo je teško održavati ih na temperaturi kada smo bili iza sigurnosnog automobila.”

“Mikel je bio veoma brz, brži od nas i ne kajem se – moj rezultat je dobar, najbolji u sezoni, pa sam zadovoljan i kvalifikacijama i trkom 1”, ispričao je Klere, deveti u konačnom poretku šampionata.

Homola je u prvom sprintu bio najuspešniji vozač “hjundaija”, čemu je pridao poseban značaj.

“Bilo mi je važno da dobro startujem, jer mi je na prethodnim rundama to bila slaba tačka. Nisam želeo da gubim pozicije, već da održim tempo i da me Benani ne prestigne – on je na početku bio stvarno brz.”

“Posle drugog restarta približio sam se Klereu i napadao sam ga, nisam hteo da ostanem treći, ali je on bio malo brži od mene. Svejedno, zadovoljan sam rezultatom i podijumom – auto je bio sjajan, naš izbor guma dobar, a ja sam bio najbrži od Hjundai vozača, što mi je najvažnije”, rekao je slovački takmičar.

U trci 2 našao se i “hjundai” koji je mogao do pobede. Vozio ga je Džon Filipi, prijatno iznenađenje sezone, koju je otvorio pol-pozicijom na Pol Rikaru, a završio trijumfom na Harami i zvanjem viceprvaka Evrope.

Korzikanac je priznao da se s ekipom namučio pokušavajući da odgonetne koje pneumatike da montira za poslednju vožnju u 2020.

“Trka je bila komplikovana jer nismo znali koja je najbolja strategija s gumama, sve četiri s profilom, ili sva četiri slika. Zato smo odlučili stavimo kišne gume pozadi, a slikove napred. Pred kraj trke video sam Mehdi iza mene, ali sam uspeo da ga zadržim za sobom i to me čini veoma zadovoljnim.”

Filipi je i 2019. vozio TCR Evropa i završio je kao 31. u generalnom, što je neverovatna razlika u odnosu na ovogodišnje rezultate i performanse.

Zato bivši WTCC vozač nije propustio da pohvali ekipu čije je bolje 2020. branio: “Bilo mi je zadovoljstvo da radim s Targetom, u tome sam uživao i ove godine je sve prošlo dobro, za razliku od prošle, kada nisam imao dobre rezultate.”

“Veoma je lep i dobar osećaj kada se sezona završi pobedom i drugim mestom u šampionatu. Apsolutno nisam razočaran ishodom šampionata, jer sam uvek davao sve od sebe. Čestitam svima, sezona je bila sjajna.”

Kod Brišea stvar stoji obratno: on ove godine nije delovao kao čovek koji je 2019. bio viceprvak kontinenta. Od šest vikenda u 2020, vozač “pežoa” je na starog sebe ličio samo na Spa-Frankoršampu i na Harami.

Poslednju trku godine on je vozio borbeno, s ciljem da pobedi i vodio je bitke s Askonom i Benanijem.

“Trka je bila vrlo teška Moj start nije bio ništa posebno, ali sam uspeo da povratim neke pozicije u prvih nekoliko krugova. Nažalost, prva intervencija sigurnosnog automobila poremetila mi je ritam i to je značilo kraj mojih nada da mogu da postignem pobedu”, analizirao je Briše.

“Međutim, želeo sam da završim na podijumu i zato sam nastavio da forsiram, imao sam žestoku borbu s Askonom. Međutim, to je uticalo na moje gume, koje su u poslednjim krugovima bile potpuno istrošene. Mučio sam se da održim kontrolu nad automobilom i nisam mogao da sprečim Benanija da me prođe za drugo mesto.”

“Mnogo sam rizikovao, ali sam želeo da u velikom stilu završim sezonu koja mi je biIa vrlo teška”, poručio je Francuz.