Askona posle WTCR pol-pozicije osvojio i najbolje startno mesto u TCR Evropa, Đirolami kreće sa začelja


Španski automobilista Mikel Askona napravio je neverovatan podvig na domaćem terenu.

Posle osvajanja pol-pozicije u Češkoj, gde vozi Svetski kup turing automobila, on je na Katalunji osvojio još jedno najbolje startno mesto u TCR Evropa.

Askona je krug na stazi pokraj Barselone odvezao za, što je svega 0,044 sekunde bilo brže od vozača “elantre” Samija Taufika.

U prvom delu kvalifikacija pretendent na titulu Franko Đirolami imao je tehnički problem i nije uspeo odveze brzi krug, pa će u obe trke startovati sa začelja.

Askona je bio najbrži i tokom prve sesije, a njegov tempo otpratio je Nikola Bart u “audiju RS3 LMS” sa zaostatkom od 0,370 sekunde. Treće i četvrto mesto zauzela su braća Klere, Džimi ispred Tedija, dok su Marokanci Taufik i Benani bili peti i šesti.

U borbi za pol-poziciju ostali su i Klim Gavrilov, koji ovog vikenda debituje u “kupri”, Džek jang i Nils Langefeld. Prvi ulazak u Q2 zabeležio je Martin Riba, a iza njega su bili Isidro Kalehas i Evgenij Leonov.

Loše jvalifikacije odvezao je Tom Koronel, koji sigurno neće startovati u drugoj trci zbog obaveza u WTCR, plasiravši se na 15. mesto.

Naš predstavnik u seriji Dušan Borković startovaće u oba sprinta sa 21. mesta, a debitant u seriji Đakomo Germandi sa 22.

U drugom delu kvalifikacija Askona je odvezao samo jedan brzi krug i obezbedio pol-poziciju, Taufik će startovati drugi, Tedi Klere treći. a Bart je uspeo da odveze vreme dovoljno za četvrto mesto.

Riba je bio sjajan peti, a piloti “elantri” Langefeld i Benani krenuće sa šeste i sedme pozicije, ispred Janga i Kalehasa.
Gavrilov će u prvoj trci startovati kao deseti, ali će u drugoj na inverznom startu krenuti sa najbolje startne pozicije.
Leonov i Džimi Klere zauzeli su 11. i 12. mesto.

Prva trka je na programu danas od 15.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*