Bez “fijata tipo TCR” na BoP testu, ali…

Pre dva dana je TCR tehnički odsek objavio izmene u principima određivanja početnog Balansa performansi za sezonu 2019. i tada je navedeno da će na testu na stazi morati da učestvuju samo novi, odnosno oni modeli za koje se ove godine traži nova homologacija.

Među njima nije spomenut “fijat tipo TCR”, auto čiju je prvu takmičarsku verziju konstruisala, a zatim prošlog jula i prilično pompezno prikazala italijanska ekipa Teknodom sport.

Tim iz Veneta je tada objavio da sa svojom tvorevinom namerava da nastupi u nacionalnom TCR prvenstvu, ali da za model postoji i interesovanje u Turskoj i Južnoj Americi. Cena “tipa” trebalo je da bude manja od 100.000 evra, što bi ga učinilo najjeftinijim automobilom u kategoriji.

Trkački debi prvog TCR “fijata”, sa Kevinom Đakonom za volanom, bio je predviđen za kraj prošle sezone, ali se nije dogodio. Štaviše, Teknodomova kreacija očigledno ni sada nije spremna za homologaciju. Kako je sada jasno, “tipo TCR” nije gotov i potrebno mu je još dorada, optimizacija i razvoja.

Iz ekipe porodice Đakon stiglo je i objašnjenje zbog čega je projekat usporen i u kojoj se fazi trenutno nalazi.

“Narode, ne bojte se, stižemo i mi”, poručio je jedan od Teknodom vozača, Kevin Đakon, za italijanski Motorsport.com. “Bilo bi mi draže da sam već u akciji, ali sprečila me je serija tehničkih i organizacionih problema. Posle julske prezentacije, razvoj automobila je trebalo da bude nastavljen, ali je odlazak glavnog inženjera projekta sve usporio. Sad smo pronašli drugog i vrlo kvalitetnog čoveka i spremni smo da nastavimo posao.”

U prethodnim mesecima “tipo TCR” je već pretrpeo određene izmene, a zbog kašnjenja su pomereni i rokovi za budući prvi takmičarski nastup, pa se sada govori o “debiju sredinom ove sezone”. Naravno, auto pre svega treba dovršiti i homologirati.

Đakon nastavlja: “Bili smo prinuđeni da intervenišemo na različitim pozicijama kako bismo ih usavršili. Kad počnete projekat s praznog lista papira, svakako imate slobodu akcije, ali ste lišeni referenci i rizikujete da krenete pogrešnim putem. Sad stvari idu dobro, ali nije nam lako da brzo nastavimo jer smo mali tim koji je podeljen između garaže i porodičnog posla s rashladnim uređajima.”

“Razumem zabrinutost i pitanja entuzijasta, ali sam i ja uvideo da je ulazak u jednu ovakvu stvar sve samo ne jednostavan. Spolja je lako prosuđivati, čak su pljuštale i kritike. Zato smo radije ćutali i koncentrisali smo se na ono što se dešavalo.”

Kevin Đakon se zajedno s bratom Džonatanom poslednji put takmičio u TCR Italija 2017. sa “opel astrom”. Već godinu i po dana udaljen od trkačkog volana, on je željan prave akcije na pisti.

“Ne možete da verujete koliko želim da se trkam, ali to svakako ne mogu da izvedem u svom putničkom automobilu. Ceo tim se mnogo trudi, pomenute nevolje nisu nam dozvolile da budemo prisutni na BoP testu kako bismo homologirali “tipo TCR”, ali računamo da ćemo to učiniti u proleće.”

Inicijalno, TCR “fijat” stvoren je i zamišljen sa 1,75-litarskim turboprehranjivanim motorom, istim onim koji pokreće Ferarisove “đulijete”. I na tom planu ima noviteta.

“Ubeđeni smo da je potrebno strpljenje kako bismo napravili konkurentnu spravu, potrebni su posvećenost najsitnijim detaljima, kao i finansijska ulaganja. Sad je tu i novi dvolitarski motor, koji obećava da će biti bomba. Zato navijačima poručujem da se ne brinu. Mi smo mala, ali ozbiljna ekipa s velikom strašću prema auto-sportu. Izaći će na pistu i naš “fijat tipo TCR”, to je obećanje!”