Borković nastavlja sezonu u FIA TCR Svetskoj seriji!

Srpski automobilista Dušan Borković voziće FIA TCR Svetsku seriju do kraja sezone.

Nakon osvojenog podijuma na gostovanju u ovom takmičenju u Maroku, naš as je dobio ponudu Honde da nastupi u preostalim rundama serije sa ekipom GOAT rejsing.

Borković će biti timski kolega Estebanu Gerijeriju i Marku Butiju.

“Ogromna mi je čast što idem u FIA TCR Svetsku seriju, nakon započete sezone u TCR Evropa. Plan je bio da ove godine vozim većinski u Evropi kako bih se upoznao sa autom i timom, ali sam srećan što su Honda, ekipa i šampionat prepoznali moj kvalitet već nakon dve trke i pružili mi šansu da se takmičim po punom kalendaru, što smo inicijalno planiralu tek za 2025. godinu. Dobio sam priliku da budem među najboljim vozačima sveta i predstavim Srbiju, EXPO2027 i svoje partnere”, izjavio je naš šampion.

Sledeća trka Borkovića očekuje u Sjedinjenim Američkim Državama 7-8. juna, zatim nastavlja put Brazila, Urugvaja, Kine, Makaua i Saudijske Arabije.

“Veoma sam ponosan na Dušana i ceo tim. Doneli smo stratešku odluku da on pređe na viši nivo već ove godine. To smo učinili ne samo zbog sjajnog rezultata i podijuma u Marakešu, već i zbog pokazane brzine, iskustva i sjajnog slaganja sa timskim kolegama, inženjerima i ostatkom ekipe. Svi znamo Dušana i njegove performanse više od 10 godina, i impresionirani smo njegovom konstantnom željom za učenjem i verujem da ćemo imati sjajnu dugogodišnju saradnju, jer cenimo iste vrednosti i imamo iste ciljeve”, rekao je Pepe Oriola, generalni menadžer GOAT rejsinga.

Inače, Borković je najavljen kao učesnik TCR Evropa u Belgiji narednog vikenda, ali će on i njegova supruga Andrijana biti tamo samo kao podrška ekipi.