Borković se vraća u TCR Evropa, vozi “hondu sivik” ekipe GOAT rejsing

Srpski automobilista Dušan Borković voziće ove sezone TCR Evropa u “hondi sivik” španske ekipe GOAT rejsing.

Novoosnovana ekipa, čiji je menadžer Pepe Oriola, već je u svoje redove dovela Marka Butija i Estebana Gerijerija, koji će voziti TCR Svetsku seriju. Tim ima podršku Honde i JAS motorsporta.

Naš as je najavio da će u TCR Evropa voziti punu sezonu, dok će gostovati na odabranim vikendima TCR Svetske serije.

Kao jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju koje okuplja vozače iz više od 20 zemalja, Borković se sprema da donese još jednu uzbudljivu sezonu trka u ime svoje zemlje i partnera.

„Veoma sam srećan što sam ove godine dobio poziv od Honda motorsporta da uđem u njihov program. Voziću uglavnom pri evropskom šampionatu sa GOAT rejsingom uz dodatke svetskih trka kao što je Makau, kako bismo već od sledeće godine mogli da vozimo u potpunosti svetsko prvenstvo. Ove godine Honda je imala popunjen program sa dva automobila u svetskom prvenstvu, a od sledeće će imati dodatni automobil za čije mesto ću se izboriti. Spreman sam da se suočim sa svim izazovima koje će nova sezona da donese i da uz podršku svog tima predstavimo Srbiju u najboljem svetlu na ovako velikoj svetskoj platformi“, izjavio je Borković na tradicionalnom druženju sa novinarima pred početak sezone.

Sezona TCR Evropa počinje 19. aprila na autodromu Valelunga u Italiji, zatim sledi Zolder u maju, Salcburgring u junu, na Spa-Frankoršamp se ide u julu, a nakon letnje pauze septembar je rezervisan za Brno i Valensiju.