Borković: Trkači iz Svetske serije stalno pominju trkačke standarde, ali upravo oni te standarde ne poštuju

Srpski automoblista Dušan Borković imao je težak vikend na Hungaroringu.

Zajednički nastup TCR Svetske serije i TCR Evropa ponovo se ispostavio kao komplikovan za najbolje evropske trkače.

“Iako sam svestan da vozači iz Svetske serije i mi nemamo iste automobile, meni kao vozaču je bilo važno da se popnem na ukupni podijum u težim uslovima. U Mađarskoj sam bio na korak od toga, imao sam brzinu, ali ne i sreću. Ni incident u prvoj trci, ni ovaj u drugoj nije bio moja krivica. Trkači iz Svetske serije stalno pominju trkačke standarde, ali su upravo oni ti koji te standarde ne poštuju”.

“Genralno, kad njima nešto nije po volji, kad izgube poziciju, oni odmah dižu glas, kao da sve mora njima da bude podređeno. To tako meni izgleda”, prokomentarisao je on incident sa Urutijom, koji je upropastio rku njemu, ali i Mihelisu i Davidovskom.

“Otežavajuća okolnost u drugoj trci je što sam posle incidenta pao na poslednje mesto, a “hjundai” nije posebno dobar na pravcima, i “audi” mu tu beži. Ipak sam uspeo nekako da obiđem četiri automobila, i da stignem do Čekona, koji je vrhunski vozač kojeg je teško preticati. Žao mi je što nisam uspeo da ga obiđem jer bi mi to donelo podijum, ali mi je drago što smo, kao privatnici, pokazali izuzetne performanse”.

Borković se osvrnuo i na preostala tri vikenda sezone TCR Evropa, kojii će se voziti na Pol Rikaru, Monci i Barseloni.

“Na naredne dve runde će “audi” biti u prednosti, jer su to staze koje njima leže. Tu vas “audi” bukvalno prođe na pravcu kao da ste se ugasili. Protiv toga se ne može ništa. Na ovom vikendu nisam iskoristio što sam vozio bez dodatnog balasta, a očekujem da ću ga dobiti u Francuskoj jer sam imao dobre kvalifikacije”, završio je naš as.