Briljadori bez problema trijumfovao na Valelungi ispred Tavana i Burija

Vozač “audija“ Erik Briljadori pobednik je prve trke TCR Italija vožene na stazi Valelunga.

Lider u šampionatu je bez ikakvih problema trijumfovao ispred “kupre“ Salvatorea Tavana, dok se na trećem mestu našao Anti Buri u “hjundaiju“.

Na startu je Nikola Baldan u “hjundaiju“ loše krenuo i sa druge pozicije pao na četvrto mesto iza Tavana i timskog kolege Burija, dok je u drugoj krivini došlo do kontakta između Federika Paolina u novoj i Rafaele Gurijerija u staroj “kupri“.

Paolino je sleteo sa staze i zaustavio se u šljunku, dok se Gurijeri okrenuo na stazi pre nego što je završio u šljunku.
Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a tu se zadržalo tri kruga.

Na restartu Briljadori, Tavano, Buri, Baldan, Kevin Čekon u “hjundaiju“, Mikele Imberti u “kupri“, Matijas Vahtel u “hondi“, Igor Stefanovski u “hjundaiju“ i Evgenij Leonov u “kupri“ su se brzo odvojili od ostatka karavana.
Do polovine trke Briljadori je napravio prednost od 5 sekundi u odnosu na Tavana, dok je Leonov vršio veliki pritisak nad Stefanovski.

Ruski vozač je dva puta pokušao da pretekne trkača iz Makedonije, a drugi put je umalo došlo do incidenta, ali su Stefanovski i Leonov u poslednjem trenutku videli jedan drugog i izbegli kontakt. Tom prilikom Leonov je sleteo sa staze, i do kraja trke nije uspeo da se približi vozaču “hjundaija“.

Što se trka bližila kraju tako je sve više i više vozača imalo problema sa gumama.

Prvo je u 12. krugu stradao pneumatik na “hondi“ Matijasa Vahtela, pa je Estonac morao da odustane sa sedmog mesta. Nekoliko krugova kasnije pored staze je završio i Marko Buti u “golfu“, sa takođe probušenim prednjim levim pneumatikom.

U finišu je Čekon sustigao Baldana za četvrto mesto, a u poslednjem krugu na “kupri“ Imbertija i “hjundaiju“ Baldana su takođe stradali pneumatici.

Imbertija je ovaj problem bacio sa šestog na 13. mesto, dok ja Baldan izgubio samo jednu poziciju i na kraju se našao na petom mestu.

Tako je Briljadori trijumfovao ispred Tavana i Burija, dok su četvrti i peti bili Čekon i Baldan.

Stefanovski je na kraju klasifikovan kao šesti ispred Leonova i Rikarda Romanjolija u “kupri“.

Prvih 10 su kompletirali Ruben Volt u “hondi“, koji je u prvom krugu morao da svrati do boksa i Denis Babuin u “kupri“.