Dama vozi Muđelo: Karlota Fedeli startuje u “golfu”

Italijanska pilotesa Karlota Fedeli nastupiće na prvoj od šest rundi TCR šampionata Italije 18. i 19. jula na Muđelu.

Ona će na pisti u Toskani voziti “VW golf” sa DSG transmisijom, automobil ekipe RC Motorsport.

Prošle sezone se 28-godišnja Rimljanka takmičila u TCR DSG endurans nacionalnom prvenstvu i bila je jedina pripadnica nežnijeg pola u toj seriji. Vozila je “kupru” Skuderije Đirasole u tandemu s Kozimom Barberinijem i završila kao treća u generalnom plasmanu.

Njen program za 2020. ponovo podrazumeva italijanski TCR DSG endurans, ali i ekvivalentan šampionat na evropskom nivou.

Karlota Fedeli zasad nema planirana dalja gostovanja u aktuelnom TCR prvenstvu Italije osim ovog na Muđelu i cilj joj je da se koncentriše na endurans disciplinu. Ipak, mogućnost starta na još nekom nacionalnom TCR sprint vikendu nije isključena.

U ranijoj fazi karijere, Karlota je učestvovala u italijanskim monomarka takmičenjima poput Mini čelendža, Seat ibica i Seat leon kupa. Sporadično je nastupala u nacionalnom TCR prvenstvu na krugu, a 2016. je gostovala i u TCR Internacionalnoj seriji u Imoli.

Udata za automobilistu Federika Paolina, ona je zbog trudnoće bila primorana na nepunu godinu takmičarske pauze pre sezone 2019. Samo 16 dana pošto je rodila ćerku Adelu, ponovo je sela za volan, želeći da dokaže netačnost stare izreke da pilot izgubi sekund po krugu kada postane roditelj.

Učestvovala je u procesu izbora za nastup u W seriji, ali nije dobila kokpit u formula takmičenju rezervisanom isključivo za dame.

Predstojeći trkački vikend TCR Italija na Muđelu odvija se tokom klasična tri dana.

Za petak su predviđena dva treninga. U subotu se u 11:20 vozi jedna i jedina tura kvalifikacija, a za isti dan u 18:40 planirana je prva trka.

Trka 2 vozi se u nedelju u 13:10. Oba sprinta traju 25 minuta + 1 krug i moći će da se prate uživo na strimovima na sajtu ACI Sport i Fejsbuk stranici šampionata.