Erlaher posle timske titule juriša i na vozačku: Spreman sam za okršaj u Makauu!

Ekipa Cijan rejsing se posle australijskog dela sezone TCR Svetske serije ovenčala šestom ekipnom titulom.

Posle ne baš sjajnog vikenda u Sidneju, vozači švedske ekipe zabeležili su niz dobrih rezultata na Bathurstu.

“Zaista smo se žestoko borili da osvojimo ovu titulu i veoma sam ponosan na sve u timu koji su to učinili mogućim”, rekao je Fredrik Valen, tim menadžer Cijana. “Mislim da je zaista malo ekipa na svetu koje mogu ovo što smo mi učinili u poslednjih sedam godina. Ali, nema odmora i slavlja! Pred nama je finale u kojem će se odlučivati o titulu za vozača i potpuno smo fokusirani na to”.

U prilog tome govori činjenica da je Jan Erlaher ponovo na vrhu tabele u generalnom plasmanu, bodovno izjednačen sa Robom Hafom i samo bod bolji od Norberta Mihelisa.

Iako je propustio prvi trening na Bathurstu zbog problema sa motorom i zbog čije je promene startovao sa niže pozicije u prvoj trci iako je osvojio pol-poziciju, Erlaher je imao odličan vikend koji je krunisao pobedom u trećoj trci.

“Čekali smo ovaj rezultat veoma dugo. Zaista je divan osećaj ponovo biti timski prvak sveta i na tome treba zahvaliti svakom članu naše ekipe. Moj auto je bio odličan celog vikenda i mislim da sam sasvim spreman za okršaj u Makou”, rekao je Erlaher koji je dodao da je pobeda na Bathurstu ostvarenje jednog od njegovih snova.

Ted Bjerk se dva puta popeo na podijum na legendarnoj stazi i sigurno veoma doprineo osvajanju titule.

“Vikend na Bathurstu je bio dobar. Svi ćemo se potruditi da nam ova titula da vetar u leđa za Makau. Mislim da je trkanje tamo jedan od najvećih izazova u svakoj trkačkoj karijeri”, kazao je Bjerk.

Santjagor Urutija je počeo vikend pobedom u prvoj trci, a završio je udarcem u zid u poslednjoj.
“Pobeda je bila neverovatna, osvajanje titule takođe. Svi smo ponosni na to. Nažalost, udarac u zid je značajno oštetio moj auto i izvinjavam se timu zbog toga”, dodao je Urutija.

Najlošije je na Bathurstu prošao Ma Ćinghua, koji se u sva tri sprinta borio sa začelja da uće makar u top 10.

“Ovo je za mene lično bio loš vikend, ali bez obzira na to, moram da budem srećan zbog osvojene timske titule. Nadam se da će taj dobar osećaj svima dati krila i sigurnost kad odemo u Makau”, ispričao je Ma.

Ekipa CIjan rejsing poslednji je put učestvovala na Gran priju Makaoa 2019. godine, a njeni vozači pobedili su u sve tri trke.

Poslednji vikend TCR Svetske serije je sledećeg vikenda, s tim što program počinje u četvrtak.