Fajlsova titula ostaje provizorna, “hjundai” na tehničkoj proveri!

Rezultat poslednje trke TCR Evropa u sezoni ostaće provizoran sve dok tehnički delegati ne budu proverili elektronsku kontrolnu jedinicu (ECU) Džoša Fajlsa.

To znači da je i njegova titula provizorna, jer je prvi pratilac Žilijen Briše ostao 38 bodova iza Fajlsa i, ukoliko bude pronađeno da nešto nije regularno, Britancu može biti oduzeta pobeda, ali bi tako izgubio i titulu.

ECU softver “hjundaija i30 N” ispitaće TCR tehnički delegat i osoblje TCR tehničkih odseka.

Promoter serije Marčelo Loti dao je i kratko objašnjenje ove odluke: “Naš cilj je da uvek održimo TCR takmičenja na vrhunskom i najpoštenijem nivou i zbog čega dajemo prioritet detaljnim tehničkim proverama. Znam da ovo nije idealna situacija ni za promotera ni za takmičare, ali naš tehnički odsek smatrao je ispravnim da omogući kompletnu tehničku proveru”.

U ekipi Target nisu zabrinuti zbog ovog razvoja događaja.

“U pitanju je rutinska provera, ona može da potraje i nedelju do dve dana, to zavisi od ljudi iz TCR tehničkog odseka. U svakom slučaju, nemamo razloga da budemo uzbuđeni”, kazao je za Serbiaring Andreas Gumerer, jedan od čelnika ekipe.

S obzirom na pomenute vremenske odrednice i trajanje tehničkih provera, Fajls će večeras dobiti pehar na ceremoniji proglašenja šampiona TCR Evropa u blizini Milana.