“Hjundai” pobeđuje i u Rusiji: Gavrilov pokorio Igora drajv

Mladi Peterburžanin Klim Gavrilov slavio je na drugoj trci TCR Rusija na svojoj domaćoj stazi Igora drajv.

Gavrilovu je to bila prva pobeda u ovoj sezoni, takođe prva otkako je prešao na “hjundai”.

U uzbudljivom sprintu s obiljem incidenata plasman na podijumu izborili su i Ivan Lukaševič u Lukoil “hjundaiju” i Andrej Radošnov u “audiju” Karvil rejsinga.

Nijedan pilot Lada sport Rosnjefta nije završio ovu vožnju: i Mihail Mitjajev i Kiril Ladigin odustali su zbog zasebnih sudara.

Inverzija top 8 kvalifikacionog poretka dovela je “audije” Rustama Fathtudinova i Radošnova u prvi startni red. Međutim, na startu iz mesta prerano je krenuo Pavel Kaljmanovič. Njegova “kupra” je povela kolonu, ali je bilo jasno da vozaču iz Toljatija za takav početak sleduje kazna.

Kaljmanoviča su pratili Fathtudinov, Radošnov, Gavrilov i Lukaševič. Sudar branioca titule Dmitrija Bragina i “kupre” Grigorija Burluckog poslao je “hjundai” u boks, dok je Burlucki odustao na licu mesta.

Malo niže u poretku razvio se žestok kontaktni četvoromeč. Kolonu je predvodio Lukoil “hjundai” Andreja Maslenjikova, u sendviču su bile “lade veste sport” Ladigina i Mitjajeva, iza njih Lukoil “audi” koji je vozio Dudukalo. U guranju ove četvorice deblji kraj izvukao je Ladigin, koji je potonuo u plasmanu i ispao iz prvih deset.

Gavrilov je u trećem krugu napravio dva najvažnija poteza: za sobom je ostavio Radošnova i Fathtudinova.

Krug kasnije, Kaljmanoviču je izrečen kazneni prolazak kroz boks, ali je u centar pažnje dospeo sudar Maslenjikova i Mitjajeva na prvoj krivini. Lukoilov trkač odmah je napustio polupani “hjundai”, dok je Mitjajev sa olupanom desnom stranom “veste” pokušao da nastavi trku. Ovaj incident je odlično pročitao i predvideo Dudukalo, proširio je putanju i izbegao da postane kolateralna šteta havarije koju je, reklo bi se, inicirao Mitjajev.

Sigurnosni auto je stupio u akciju, Kaljmanovič je skrenuo u pitlejn, a Gavrilov je postao lider trke ispred Radošnova, Fathtudinova, Lukaševiča i Dudukala.

Režim vožnje iza sigurnosnog vozila trajao je pet krugova. U tom intervalu na pistu se vratio Bragin, zauzevši poziciju kao apsolutno poslednji u koloni koju su činili i TCR i automobili klase Superprodukcija. Za razliku od njega, u garažu je otišao i tamo ostao Mitjajev, čija ulubljena “vesta” nije bila bezbedna za dalju vožnju.

Na restartu je Gavrilov lako održao vođstvo, a Lukaševič i Dudukalo savladali su Fathdudinova.

Novi incident izbacio je iz igre Ladigina, uzrok je bio kolaps vešanja na prednjoj desnoj strani. “Vesta sport” se otela kontroli i ispravila krivinu, a nju nije mogao da izbegne kolega iz Lada sport Rosnjefta Andrej Petuhov, dotle lider u Superprodukciji.

U završnici je Lukaševič prestigao Radošnova i obezbedio drugi stepenik podijuma, a istakla su se još dvojica pilota. Kaljmanovič je uprkos kaznenom prolasku kroz boks uspeo da se probije do šestog mesta na cilju, a Bragin je s apsolutno poslednje pozicije dospeo do jedanaeste. Za ulazak u top 10 nedostajalo mu je još vremena i krugova.

Gavrilov je stigao na clij 3,161 sekund ispred Lukaševiča i zabeležio i najbrži krug. Trećeplasirani Radošnov kasnio je 4.649 sekundi za pobednikom Sledili su Dudukalo (+5.029), Fathtudinov +5.799, Kaljmanovič (+12.162), Lav Tolkačov (+13.983), Anton Nemkin (+17.126), Ibrahim Ahmadov (+18.460) i Pavel Jašin +21.637

Iako je ovog popodneva zbog havarije ostao praznih šaka, u generalnom poretku i dalje vodi Ladigin sa 64 poena. Dudukalo ima samo 2 boda manje, slede Mitjajev, Lukaševič i Bragin, koji je u dosadašnje četiri trke osvojio 48 poena.

Ovaj trkački vikend Ruskog šampionata na kružnim stazama bio je prvo zvanično takmičenje na novootvorenom Igora drajvu. Na tribine je puštena publika, uz ograničenje od 10% njihovog raspoloživog kapaciteta.

Sledeća runda RSKG i TCR Rusija biće održana 8. i 9. avgusta na Kazanj ringu.