Homola posle osvajanja titule u TCR Istočna Evropa: Ne krijem ambiciju da budem konkurentan i na TCR Svetskom finalu

Slovački automobilista Mato Homola obezbedio je titulu u TCR Istočna Evropa vikend pre kraja sezone.

On se na češkom Mostu dva puta popeo na podijum i tako napravio nedostižnu prednost ispred Davita Kadžaje i Renea Kirhera, koji su pre dolaska na Most imali šanse da mu naslov preotmu.

“Veoma sam srećan zbog titule, a posebno jer sam je osvojio i pre kraja sezone. Mnogo mi znači, jer sam poslednji naslov osvojio davne 2011. u Centralnoevropskoj zoni. Posle toga sam odlučio da se okušam na internacionalnoj sceni i bilo je teško”, rekao je Homola posle vikenda na Mostu.

“Sezona je bila prilično dobra, kad se uzme u obzir broj podijuma koje sam osvojio i činjenicu da sam sve trke završio. To nije bio slučaj ranijih godina, zato sam zahvalan timu. Imali smo odličan tempo i u kvalifikacijama i na trkama. Iskoristio sam svoje iskustvo da izbegavam nepotrebne rizike i osvajam što je više moguće poena”.

Uspeh u TCR Istočna Evropa projektovao se i na TRC Rang listu, gde je Slovak trenutno 19. od blizu 2.000 trkača.

“Bilo bi mi drago da se kvalifikujem za TCR Svetsko finale. Mislim da je to sjajan format u TCR hijerarhiji. Vozači koji su zaista dobri u nacionalnim šampionatima imaju priliku da se takmiče sa najboljim trkačima na svetu. Ne krijem ambiciju da budem konkurentan na globalnom nivou, jer imam šansu da dokažem da tu i pripadam”, otkrio je on.

“Normalno je da, kad se trkate u lokalnoj seriji, jedni druge poznajete odlično. Znamo njihove kvalitete i slabosti. Ako budem išao na TCR Svetsko finale biće zanimljivo jer se ne poznajemo. Istovremeno, svako od nas može da pobedi jer smo najbolji vozači na planeti”, priznao je Homola.