Iz petog pokušaja: Buri na tronu TCR Nemačka

Foto: Gruppe C Photography

Odluka je pala na Ošerslebenu: Anti Buri je šampion TCR Nemačka za 2020. godinu.

Finac je učesnik ovog prvenstva od njegovog osnivanja 2016. Četiri sezone takmičio se u VAG automobilima, “seatu” i “audiju”, a zatim se priključio Hjundai timu Engstler i u petom pokušaju najzad se domogao toliko dugo željenog vrha.

Titulu je izborio s prednošću od samo 3 boda u odnosu na Haralda Pročika u HP rejsing “hjundaiju” i sa 6 poena više od “bronzanog” Dominika Fugela u “siviku” Honde Saksonija (249:246:243).

Ova trojka obeležila je poslednju trku šampionata, kao i celu sezonu. Fugel je u nedelju bio daleko najbrži vozač na Ošerslebenu i učinio je sve što je od njega zavisilo. U jednom trenutku je imao prednost od 12 sekundi i slavio je ispred Pročika, a Buriju je treće mesto bilo dovoljno za konačnu tesnu prednost u generalnom.

Pročik i Buri su se u trci bezmalo koordinisano probijali ka vrhu, u čemu su im pomogli i udesi završeni eliminacijom konkurenata. Kada su se Austrijanac i Finac domogli druge i treće pozicije, računica je bila sledeća: Pročik je mogao do titule ako obiđe Fugela, s tim da Buri ostane treći. Međutim, štajerski veteran je pogrešio na poslednjem restartu, Fugel se odvojio, a Buri se uzdržavao od napada na i vozio je čisto i mirno do trećeg stepenika podijuma.

Juniorsku titulu osvojio je Dominikov mlađi brat Marsel Fugel u drugom “siviku” Honde Saksonija.

Buri je drugi uzastopni šampion Hjundai tima Engstler – prošle godine je s bavarskom ekipom naslov izborio tinejdžer Maks Hese, takođe u poslednjem sprintu sezone.

Foto: Gruppe C Photography

“Presrećan sam, presrećan što se najzad sve uklopilo i što sam najzad osvojio ovu titulu. Tokom poslednje trke ona ni u jednom trenutku nije bila sigurna, ali smo na sreću sada mi na vrhu. Nije bilo lako i bilo je ludo, ali je sada zadovoljstvo utoliko veće. Subotnja trka je možda i bila pomalo dosadna, ali smo u nedelju imali puno akcije. Uživaćemo u tituli punim plućima!”, kazao je Buri po završetku trkačkog vikenda na Ošerslebenu.

Veliki je teret spao s leđa 31-godišnjeg trkača. Pet godina uspona i padova, pokušaja i “zamalo” promašaja istrošilo bi nerve nekog manje istrajnog takmičara.

Ako su priznanja konkurenata najvažnija, onda Pročikovo ima posebnu težinu. Poput Burija, i Austrijanac pet sezona vozi TCR Nemačka. Na Ošersleben je stigao kao lider, ali mu se nije dalo da svom nacionalnom naslovu iz 2018. pridoda još jedan, već je danas postao novi/stari viceprvak serije.

“Anti je zasluženo osvojio ovaj šampionat. Trkanje s njim je uvek bilo fer i uzbudljivo. Mi juče nismo bili dovoljno brzi, a danas smo vozili sjajnu trku”, izjavio je Hari, kome za utehu ostaje timska titula njegovog HP rejsinga, druga posle 2018.

Buri je i 2019. došao na finale sezone s velikim šansama, ali su ga u dve trke na Zahsenringu savladali Pročik i Engstlerov šampion u nastanku Maks Hese. Finac je morao da se zadovolji bronzom, ali je iz tog poraza izvukao prave zaključke i rešio je da namiri račune sa serijom u kojoj je bio pravi veteran.

Foto: Gruppe C Photography

Možda je, zaista, problem bio u pristupu. “Seat” i “audi” vozio je za svoj LMS rejsing tim, malobrojan i sastavljen najvećim delom od prijatelja. Buri je sam majstorisao oko automobila, vozio kamion ekipe na runde šampionata, a kao šef postave bio je angažovan i u pribavljanju sponzora. Njegove aktivnosti u to vreme popunile bi dan od 30, a ne od “samo” 24 sata.

Za ovu godinu, Finac je okrenuo novi list: “audi” je prodao i kad se ukazala prilika, ugrabio je šansu da sarađuje s Hjundai timom Engstler. Konačno su se stvorili uslovi da se posveti samo trkanju. Naravno, i rad na setapu spadao je u njegov domen, ali ne više i ostale brige, koje je najzad mirno mogao da preda u ruke ljudi iz bavarske ekipe.

“Ovi momci znaju kako ovi automobili funkcionišu, a “hjundai” je već dokazao da je pobednički auto. Moja očekivanja su velika i mislim da zajedno možemo da izvedemo sledeći korak”, rekao je Buri u maju ove godine.

Početak uopšte nije bio bajkovit, i to ne samo zbog pandemije koja je pre početka sezone ostavila vrlo malo vremena za testiranje Buriju novog i dotle nepoznatog automobila. A taj novi auto ponašao se potpuno drugačije od “audija” i Finac je pravio greške, a rezultati nisu bili na ranijem nivou. Prvu pobedu postigao je tek na trećoj rundi prvenstva, na nedeljnoj trci u Hokenhajmu, na šta je nadovezao treće i četvrto mesto na Zahsenringu.

Foto: Gruppe C Photography

Odatle je Buri ušao u niz koji mu je na kraju i doneo krunu: pobeda na Red bul ringu, još jedna na Lauzicringu, pol-pozicija, pobeda i odlučujuće treće mesto na Ošerslebenu. Na šampionski tron popeo se vozač koji u turing trkanju najviše voli intenzivne, žestoke dvoboje točak uz točak.

Buri ima veliko iskustvo u različitim kategorijama automobilskog sporta. Prve kilometre izvezao je u jednosedima, 2007. u finskoj Formuli Ford Zetek i Formuli Ford Severnoevropske zone. Dve godine kasnije, uključio se u britansku Formulu Ford, a 2012. je gostovao u nemačkoj ADAC Formuli masters.

Prelaz u GT rezultirao je titulom u finskom Porše GT3 kupu 2013, a sledeća stanica bili su turing automobili i inauguralna sezona TCR Nemačka 2016. Tu je Anti svake godine osvajao bar po jednu trku, ukupno 12 u pet sezona.

U biografiji ima i zapažena, pobednička učešća u endurans trkama za volanom automobila TCR klase, gostovanje i podijum u TCR Internacionalnoj seriji 2016, te vajldkard WTCR start 2019. na Nirburgringu Nordšlajfe.