Jang trijumfovao na Katalunji, na podijumu Koronel i Đirolami

Vozač “honde” Halder motorsporta Džek Jang pobednik je prve trke poslednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa na Katalunji.

On je startovao sa pol-pozicije i vodio tokom čitave dustance, ali je veći deo trke tik uz njega vozio Tom Koronel, koji je na kraju bio drugi.

Koronel je pokušao da pritisne Janga i natera ga na grešku, ali je Irac ostao skoncentrisan i nije dozvolio da mu Holanđanin uzme pobedu.

Treći je kroz cilj prošao novi šampion serije Franko Đirolami, koji je startovao peti, ali je odmah posle starta izbio na treću poziciju.

U ranoj fazi trke Kalehas ga je napadao, ali je brzo izgubio četvrto mesto od Ferviša. Belgijanac, koji gostuje u TCR Evropa za ekipu Komtuju, odradio posao za zbog kog je i došao u Španiju – čuvao je leđa Đirolamiju do kraja sprinta.

Kalehas je na kraju pored karirane zastave prošao kao peti, ispred Galaša, Baldana i Oriole.

Za devetu poziciju se vodila žestoka bitka između Gavrilova, Haldera i Fajlsa. Gavrilov je nekoliko krugova odolevao pritiscima, dok ga Halder nije udario otpozadi i oštetio mu zadnji kraj automobila. To je Rusu poremetilo ritam, pa je obojicu pretekao Fajls, a zatim ga je obišao i Halder. Do kraja trke Gavrilov je izgubio i 11. mesto od Filipija.

Dobru partiju pružio je Germandi, koji se sa 20. pozicije probio do 15, veoma lepim manevrom obišavši Davidovskog. Međutim, u uobičajenom maniru je napravio niz grešaka, da bi ga na kraju udario Fernandez, pa je Italijan na kraju bio 21.

Osim nekoliko izletanja, koja su bila bezbolna za trkače zbog širine staze, nije bilo incidenata niti intervencija sigurnosnog automobila.

Đirolami je već nakon kvalifikacija obezbedio šampionsku titulu, dok je Komtuju rejsing od danas novi timski šampion TCR Evropa.

Poslednja trka sezone vozi se sutra od 12.05, a sa najboljeg startnog mesta kreće Džon Filipi.