Kapelari se spremio za Mizano: Oblepio sam “golf” trakom, sad ću i ja moći da udaram!

Među učesnicima drugog trkačkog vikenda TCR Italija na Mizanu naći će se i Danijele Kapelari, koji je u ovom šampionatu poslednji put startovao 2018.

Pilot poreklom iz Veneta nastupiće u “VW golfu GTI” sa sekvencijalnim menjačem, a auto već tradicionalno sam prijavljuje i održava. Kao direktor tima, zbivanjima će sa zida boksa komandovati njegova supruga.

Kapelari je rođen 1976. godine, kao 17-godišnjak je počeo da se bavi kartingom. Sve svoje kasnije sportske faze proveo je u takmičarskim spravama s krovom nad glavom. Vozio je i auto-slalom, a u nacionalno TCR prvenstvo ušao je 2016. Te sezone redovno se borio za top 5 pozicije i dva puta je doživeo da na podijum izađe sa svojim idolom, Robertom Kolčagom.

Prošle godine vozio je italijanski Turing kup, takođe sa suprugom u ulozi menadžera. Stigao je je blizu titule, ali je sezonu završio kao apsolutno drugi, iza 17-godišnjeg Jakopa Gvidetija.

“Torpedovao me je suparnik i izbacio iz igre na poslednjem vikendu u Imoli”, objašnjava Kapelari zašto nije postao prvak.

Povratnik u TCR Italija poslednje dve godine živi u blizini Rima, nadomak autodroma Valelunga, gde se bavi svojim svakodnevnim poslom – konstrukcijom šasija za trkačke automobile.

“Živim u blizini piste, ali auto nisam vozio mesecima”, priča Kapelari. “Svejedno, ovo će mi biti treća godina s “golfom”, zato računam da imam dobre reference. Mnoge moje kolege su testirale, dok se ja priključujem čak sa jednom rundom zakašnjenja! Međutim, to nije važno. Proveli smo duge mesece udaljeni od naše strasti i iskreno imam samo želju da navučem kacigu i da se zabavim.”

“Svejedno, ovo će mi biti treća godina s “golfom”, zato računam da imam dobre reference. Mnoge moje kolege su testirale, dok se ja priključujem čak sa jednom rundom zakašnjenja! Međutim, to nije važno. Proveli smo duge mesece udaljeni od naše strasti i iskreno imam samo želju da navučem

“Kada se pre tri godine u trci TCR Italija na Mizanu Nardili prevrnuo i udario u mene, izveo sam rekord u broju preticanja i stigao sam nadomak podijuma, iako mi je auto bio oštećen. Eto, trke tog tipa su čista zabava.”

“Volim ja duele “bez rukavica”, ali naravno da ne volim kontakte. To je i zato što nisam osiguran i sve štete moram da platim sam!”, nastavio je Kapelari i iskoristio priliku da se našali.

“Ovog vikenda na Mizanu videćete da moj auto na nekim mestima ima lepljivu traku. Mislio sam da ne vredi puno da ga pripremam ako ionako moram da primim poneki udarac. A ovako ću biti slobodniji da i ja uzvraćam!”

U takvom duhu Kapelari dočekuje trke TCR Italija na Mizanu, a kasnije planira nastup na još jednom ili dva vikenda serije.