Lada najavila kampanju u TCR Rusija: Vozači isti, “vesta” unapređena

Trkački tim Lada sport Rosnjeft predstavio je svoj sportski program za dolazeću 2021. godinu.

Kao i prošle sezone, ekipa će biti prisutna na tri fronta: na kružnim stazama, u reliju i kartingu.

Sva aktivnost na krugu odvija se u Ruskoj seriji kružnih trka (RSKG), gde nastupa najviše automobila i vozača fabričke ekipe iz Toljatija.

Lada će se u RSKG boriti za titule u elitnoj Turing (TCR Rusija) klasi i nižim, Superprodukcijskoj i Turing lajt. Sezona RSKG broji sedam rundi, a voziće se na sedam različitih autodroma u periodu od maja do oktobra.

U TCR Rusija tim ulazi s unapređenom tehnikom. Osavremenjen je motor šampionske “lade veste sport TCR”, što će auto učiniti bržim. Takođe, izmene u vešanju omogućiće fleksibilnija podešavanja, shodno karakteristikama određenih staza.

Vozačka postava je nepromenjena: za volanima dve Ladine TCR limuzine sedeće aktuelni šampion TCR Rusija Kiril Ladigin i Mihail Mitjajev.

Personal je obnovljen u Superprodukcijskoj klasi, za koju tim prijavljuje “veste” odgovarajuće tehničke specifikacije. Osvajač Kupa Rusije u Superprodukciji 2020, Vladislav Nezvankin, ove godine je imenovan za rukovodioca svih trkačkih programa AvtoVaza. Umesto njega, u klasi će se trkati prošlogodišnji nacionalni Turing lajt šampion Vladimir Šešenjin i Andrej Petuhov.

U klasi Turing lajt ruski brend predstavljaju “lade grante R1”, a njima će pilotirati nacionalni karting prvaci iz 2019. i 2020, Leonid Panfilov i Ivan Čubarov.

Karting sezona je u Rusiji već startovala i u toj disciplini Lada sport podržava trojicu takmičara.

U reliju je zadatak odbrana 2020. godine osvojenog Kupa Rusije. Ta misija poverena je “ladi granti R2”, značajno dorađenoj za novu sezonu. Automobilu je obnovljeno vešanje, dobio je novi motor, poboljšani su izduvni sistem i transmisija.

Svoj doprinos daje i Rosnjeft, kao naslovni sponzor i partner tima od 2015. godine. Lada sport će u svim takmičenjima koristiti Rosnjeftovo gorivo Pulsar i motorno ulje Magnum rejsing.

Lada sport Rosnjeft učestvuje i u organizaciji virtuelnog šampionata Rusije, u kom njene boje brane četvorica sim trkača.

Ekipa će se ove godine podičiti i maskotom. Na osnovu rezultata konkursa sprovedenog na društvenim mrežama tokom prethodnih meseci, za simbol Lada sport Rosnjefta odabran je ris.

Najzad, svi vlasnici putničkih automobila “lada vesta sport” moći će da dolaze na takmičenja u kojima tim učestvuje, da upoznaju fabričke vozače i da na trkalištima organizuju klupske susrete.