Ladiginu jedan krug dovoljan za pol-poziciju u Moskvi, Bragin sporiji 52 hiljadite

Lider TCR Rusija i vozač Lada sport Rosnjefta Kiril Ladigin izborio je pol-poziciju za prvu trku četvrte runde šampionata na Moskovskom autodromu.

Do tri minuta pre karirane zastave Ladigin nije imao izvezen krug u drugoj fazi kvalifikacija. U poretku je provizorno vodio Dmitrij Bragin u “hjundaiju” TAIF motorsporta ispred Mihaila Mitjajeva u drugoj oficijelnoj “ladi vesti”. Izgledalo je da će branilac titule najzad stići do pol-pozicije u sezoni 2020.

Međutim, tada je Ladigin uzeo stvar u svoje ruke. U svom prvom i jedinom Q2 pokušaju, lider šampionata je štopericu zaustavio na 2:04.632 i osigurao najbolje startno mesto za sutrašnji prvi sprint u Podmoskovlju.

Bragin je krenuo u još jedan napad i u njemu je bio dovoljno brz da Ladiginu priđe na 0.052 sekunde, ali ne i da ga nadmaši.

Vozač “kupre” Pavel Kaljmanovič u finišu je izvezao krug u vremenu 1:43.254, čime je Mitjajeva spustio na četvrtu poziciju.

Treći startni red sutra će popuniti Andrej Maslenjikov i Ivan Lukaševič, Lukoil “hjundai” kolege.

Šesto vreme Q2 runde kvalifikacija imao je pobednik iz Kazanja Klim Gavrilov u sopstvenom “hjundaiju”. Peterburžanin je bio 0.789 sekundi sporiji od Ladigina i poslednji je vozač koji je stao u interval od jedne sekunde za njim.

O rasporedu na začelju prvih deset odlučivale su hiljaditinke. Aleksej Dudukalo je Lukoil “audi” dovezao do osme pozicije (+1.226), a poslednji startni red kompletiraće timske kolege iz Karvil rejsinga, najbolje rangirani amaterski vozač Andrej Radošnov u “audiju” (+1.228) i Grigorij Burlucki u “hjundaiju” (+1.229).

Za trke Turing klase Ruske serije kružnih trke (TCR Rusija) u Moskvi prijavljeno je 18 takmičara.

Prvi moskovski sprint TCR prvenstva Rusije na rasporedu je sutra u 10:50, traje 13 krugova i počinje letećim startom.

Trka 2 kreće u 14:40 (po centralnoevropskom vremenu), vozi se 16 krugova i start je iz mesta.