Langefeld bronzani u TCR Evropa: Čak i da sam osvojio još 40 poena, opet bih bio treći

Holanđanin Nils Langefeld završio je sezonu TCR Evropa na trećem mestu, čime je veoma zadovoljan jer smatra da je izvukao iz nove “elantre” apsolutni maksimum.

“Čak i da sam osvojio još 40 poena, opet bih bio treći. Mnogo smo radili, mnogo toga naučili. Auto je stigao prekasno, pa smo morali brzo da delamo kako bismo ga spremili za početak sezone”, kaže Langefeld.

“Odmah nam je bilo jasno da ćemo kuburiti sa maksimalnom brzinom, što nam nije dozvoljavalo da pretičemo kad smo bili u borbi sa drugim brendovima. Mislim da “elantra” u WTCR ima druge probleme, ali ovo je bio naš”, otkriva vozač Sebastijan Leb rejsinga.

“Mislio sam da u Barseloni mogu do podijuma, jer sam im imao samo dva tokom sezone, što je prilično siromašnan rezultat. Došao sam u TCR Evropa sa idejom da osvojim titulu, Hjundai je najbolji brend, “elantra” je dobar auto, ali nismo bili dovoljno dobri da se suprotstavimo “kuprama” i “hondama”

“Askona je izuzetan vozač, trkao sam se ranije s njim, osvojio sam titulu 2016. kad smo vozili isti auto. Da smo imali isti auto i ove godine, sigurno bih mu zagorčao život. Ipak, nisam nezadovoljan trećim mestom u ovakvoj konkurenciji i ovakvom šampionatu”, završio je Langefeld.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*