Lošonciju prva pobeda u TCR Evropa, Đirolami lider serije i posle drugog trkačkog vikenda

Mađar Levent Lošonci pobednik je druge trke TCR Evropa na Zolderu.

On je startovao sa pol-pozicije i imao tešku i uzbudljivu trku, ali je na kraju došao do svog prvog trijumfa u ovoj seriji.

Na belgijskom autodromu je bilo kiše, pa je staza na startu bila vlažna, uz temperaturu vazduha od samo pet stepeni.

Lošonci je loše krenuo, pa je Felipe Fernandi preuzeo vođstvo, sa Skamardijem tik iza sebe.

U drugom krugu došlo je do kontakta između dva glavna pretendenta na titulu Đirolamija i Komta, pa je Francuz potponuo u plasmanu.

Tu gužvu iskoristio je Skamardi da povede trku, sa Lošoncijem i Đirolamijme iza sebe, dok je Volt bio četvrti.

Komt je ostao u trci i tražio prostor da napreduje na stazi koja je izuzetno teška za preticanje, ali je do kraja distance supeo da stigne do šeste pozicije.

Skamardi je na polovini distance napravio grešku, pa su ga obišli Lošonci i Đirolami, posle čega je Italijan imao kontakt sa Argentincem. On je nekoliko krivina kasnije imao kontakt i sa Davidovskim, ali je ovog puta ostao u šljunku zajedno sa Makedoncem, posle čega je izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu je Lošonci dobro krenuo, ali ga je Đirolmi na trenutak pretekao uz kontakt. Ipak, Argentinca je ugrozio, a zatim i prestigao Volt.

Komt je uspeo da savlada Montenegra za petu poziciju i dao se u poteru za Fernandezom, za šta mu je ponestalo vremena.

Kroz cilj je prvi prošao Lošonci, ispred Volta i Đirolamija, Felipe Fernandez je bio četvrti, a Komt peti. Šesto mesto zauzeo je Montenegro, ispred Baldana i Rubena Fernandeza, a poslednja dva trkača koja su završila trku bili su Anderson i Konsepsion.

Posle drugog vikenda TCR Evropa u generalnom plasmanu vodi Đirolami, a naredna runda je planirana za prvi vikend u junu na Salcburgringu.