Lukoil rejsing ove godine s četiri automobila u TCR Rusija

Četvorica vozača braniće boje Lukoil rejsinga u ovogodišnjem TCR prvenstvu Rusije.

Operacija zvanične ekipe naftne kompanije proširena je na četiri automobila.

Zadržana su sva trojica vozača iz prošle sezone, Ivan Lukaševič, Andrej Maslenjikov i Aleksej Dudukalo. U šampionatu 2019. svaki od ovih trkača postigao je po jednu pobedu: Dudukalo je trijumfovao u Nižnjem Novgodrodu, Maslenjikov u Smolensku a Lukaševič u Sočiju.

U generalnom plasmanu Lukaševič je bio četvrti, Maslenjikov mesto iza njega, Dudukalo je klasifikovan kao sedmi.

Njima se u 2020. pridružuje Anton Badojev, jedan od zapaženijih nezavisnih pilota TCR Rusija. Dosad je vozio privatnu “kupru”, u 2018. je rangiran kao osmi, a u protekloj sezoni kao jedanaesti u apsolutnom poretku.

Lukoil rejsing je 2019. u garaži imao tri različita automobila za svoj tadašnji trio trkača. Ove godine, izbor tehnike sveo se na nemačke i južnokorejske proizvode.

Dudukalo i Badojev voziće “audije RS 3 LMS”, dok Lukaševiču i Maslenjikovu pripada po “hjundai i30 N”.

Dudukalo ima višegodišnje iskustvo s “audijem”, a Badojev je već započeo tranziciju s “kupre” i testirao je auto s četiri prstena, izrađen na istoj platformi.

Lukaševiču je “hjundai” poznat iz 2019 – za njegovim volanom se četiri puta dovezao do podijuma. Bivši motokrosista Maslenjikov je za dve sezone u redovima Lukoilovaca nastupao sa “seatom” sa DSG i sekvencijalnim menjačem, te sa “audijem”, takođe opremljenim sekvencijalnom transmisijom.

Predviđeno je da sezona TCR Rusija startuje na Kazanj ringu 27. i 28. juna.