Mihelis osvojio pol-poziciju u Portimau, Koronel najbolje plasirani vozač u TCR Evropa

Prvi zajednički trkački vikend TCR Evropa i TCR Svetske serije dobio je osvajača prve pol-pozicije u novoj eri TCR trkanja.

Najbrži na stazi Algarve bio je Norbert Mihelis u “hjundai elantri”, a za njim je za svega 0,035 sekundi zaostao njegov timski kolega Mikel Askona.

Treće i četvrto startno mesto pripalo je dvojcu Komtuju rejsinga RObu Hafu i Frederiku Fervišu, dok je jedini vozač “honde sivik” u TCR Svetskoj seriji Nestor Đirolami bio peti.

U drugi deo kvalifikacija ušla su i sva četiri automobila Cijan rejsinga, a Ma Ćinghua je najbrži od njih, sa šestim vremenom, Bjerk je bio osmi, Urutija deseti, a Erlaher 11.

Urutija je tako obezbedio pol-poziciju za drugi sprint na autodromu u Portimau.

Što se vozača TCR Evropa tiče, najbolje se plasirao Tom Koronel, koji će krenuti sa sedmog mesta, Kobe Pauvels je bio osmi, a Džon FIlipi 12.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio Ferviš, ispred Askone i Hafa, dok je Mihelis u Q2 ušao kao četvrti.
Davidovskom i Borkoviću je falilo manje od dve desetinke da nastave borbu za pol-poziciju, pa će njih dvojici u obe trke ući sa 13. i 14. pozicije.

Srpskom predstavniku u TCR Evropa brisana su dva vremena zbog nepoštovanja granica staze, a u poslednjem pokušaju da unapredi brzinu kruga napravio je grešku.

Prva trka je na programu danas od 15.20.