Milan Vuković pobednik prve trke TCR Istočna Evropa, na podijumu Kirher i Kadžaja

Vozač “reno megana” Milan Vuković pobednik je prve trke drugog trkačkog vikenda TCR Istočna Evropa.

On je startovao sa šestog mesta i maksimalno iskoristio situaciju sa starta trke kako bi brzo napredovao u plasmanu.

Trojac najbolje plasiranih trkača u kvalifikacijama Homola, Čepijel i Kout ušli su u sprint pomalo nepromišljeno, napravili niz grešaka i jedan drugog izgurali sa staze.

To su iskoristili piloti “honde sivik” Kirher i Kadžaja i preuzeli pozicije 1-2, dok je Vuković krug kasnije nadmudrio obojicu i izbio na čelo kolone.

Mladi Švajcarac, koji vozi auto koji je konstruisao i razvio njegov otac Milenko Vuković, brzo je napravio prednost veću od dve sekunde.

Iza Kirhera i Kadžaje, Milenko Vuković je suvereno držao iza sebe Homolu, koji je na svaki način pokušavao da se barem popne na podijum, ali mu to nije pošlo za rukom.

Pet minuta pre kraja trke u ogradi je završio Žepecki, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a organizator trke je odlučio da sprint bude prekinut, pa je Milan Vuković proglašen pobednikom.

Na podijum su se popeli Kirher i Kadžaja, Milenko Vuković je bio četvrti, ispred Homole, Kouta, Čižeka i Štajbela.

Iako je na početku sprinta imao dobar tempo, Germandi je je u trenutku prekida pao na deveto mesto, deseti je bio Ditrih, 11. Čepijel, zatim Pošik, Petr Fulin junior, Vitke, Knego, Kolakovski, Valars, Adamek i Smejkal.

Druga trka na programu je sutra od 10.40.