Milerova ekipa M rejsing stiže u TCR Evropa, “hjundai” voze Pančatiči i Biel

Evropskom TCR šampionatu 2019. priključiće se francuski tim M rejsing sa dva “hjundaija i30 N TCR”.

Ova operacija zapravo je “francuski deo” Ivan Miler rejsinga, koji se bavio trkačkom operativom u prošlogodišnjem WTCR poduhvatu, završenom osvajanjem timske titule.

Vozači “hjundaija” biće 30-godišnji Nelson Pančatiči i 19-godišnji Natan Biel.

M rejsingom upravlja Žistin Monije, lepša polovina Ivana Milera. Ona je izjavila: “Naša je misija izgradnja mladih talenata i njihovo dovođenje u takmičenja vrhunskog nivoa, kao što smo učinili sa Janom Erlaherom.”

“Imali smo iskusne vozače u Svetskom kupu turing automobila 2018, a sada smo odabrali TCR Evropa, koja je prikladnija serija za mlade vozače. Nelson ima trkačko iskustvo, ali je početnik u turing automobilima, a što se tiče Natana, želeli smo da usmerimo njegovu karijeru drugim pravcem posle dve sezone u LMP3 prototipovima.”

Pančatiči je gradio ime u Svetskoj Reno seriji, za volanom Formule Reno 3.5, a najbolje rezultate postizao je u trkama sportskih automobila. Kao pilot Signatek Alpina tima osvojivo je dve titule u LMP2 klasi u Evropskoj Le Man seriji, i dva puta stizao na cilj 24 časa Le Mana kao treći u klasi.

“Ovo je velika promena, ali tražio sam novi izazov i ova prilika me raduje”, izjavio je profesionalni trkač iz Remsa. “Jedva čekam da se priključim ekipi i da počnem da upoznajem automobil. Cilj mi je da budem konkurentan, iako znam da ću morati da učim u okruženju vrlo konkurentnih suparnika.”

Biel je još tinejdžer, za sobom ima tri trkačke sezone koje je proveo u Francuskom superturizmu (takmičenje siluetnih automobila koje nema veze sa starim superturingom), Mišlen Le Man kupu i Evropskoj Le Man seriji. Sve vreme je vozio za Ivan Miler rejsing.

“Ovaj program je izvanredna prilika, pomalo me podseća na prve korake moje karijere u Superturizmu. Posle dve sezone u LMP3 prototipu, neće mi biti lako da upoznam svet prednjeg pogona, ali će mi koristiti iskustvo ekipe. Daću sve od sebe da što pre dostignem potreban tempo”, najavio je Biel, kome je najveća ambicija u životu trkanje na 24 časa Le Mana.